Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Esquerra i Podem Riba-roja Pot, recriminen l'actitud del grup Socialista que va obligar a debatre dues mocions del 8M

Segons informen els dos grups municipals: L'Esquerra (coalició en la que se trova Esquerra Unida i Esquerra Republicana) i així mateix el de Podemos Riba-roja Pot, va ser l'actitud de la regidora socialista responsable del Àrea de Polítiques inclusives i del mateix alcalde,  negant-se  a integrar les dues mocions, o a negociar alguns aspectes d'elles,  que va obligar a que finalment es presentaren les dues mocions sobre el 8M.

Els dos grups, manifiesten que  "no entenem que es vulga monopolitzar la representació de la Dona en dates tan institucionals i reivindicatives com el 8M".

Segons expliquen els dos grups  "En el Ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria del dilluns 7 de Març es va donar una situació insòlita davant la presentació de dues mocions amb motiu de commemorar el 8 de Març. La primera era una moció conjunta signada pel grup Socialista, el grup Popular, Ciutadans i Compromís, la segona moció va ser presentada pel grup de L’Esquerra i Podem Riba-roja Pot. La primera va ser aprovada per tots els grups polítics amb excepció de l'ultradreta de VOX, la segona va comptar amb els vots a favor de L’Esquerra, Podemos i Compromís, l'Abstenció del PSOE i Ciutadans i els vots en contra de PP i també de l'ultradreta de Vox.

Aquesta situació inusual en una moció relativa al dia de la dona, va vindre donada al no acceptar el grup socialista les propostes que se li van fer a la regidora d'igualtat per part dels dos grups polítics d'esquerra, quan va sol·licitar les mateixes en el Consell Municipal d'Igualtat.

Les propostes que se li van passar a la regidora es concretaven en tres punts en els quals se sol·licitava a l'Ajuntament a instar el Govern a:

- “Aprovar una Llei sobre llibertat sexual en la qual el consentiment siga la clau perquè el SÍ QUE signifique SÍ”

- “A la reforma de la Llei de Drets sexuals i reproductius per a assegurar-los com a drets fonamentals”

- “L'aprovació d'una Llei integral per la lluita contra el tràfic d'éssers humans que a més de previndre la violència perseguisca els grups que es lucren d'ella”

I tres propostes concretes a dur a terme des de l'Ajuntament de Riba-roja:

- “Reforçar els recursos econòmics i humans de manera que el personal de les àrees municipals d'igualtat, serveis socials i policia local tinguen accés a una formació contínua i específica en matèria d'igualtat”

- “ Desenvolupar polítiques encaminades a l'abolició de la prostitució, desenvolupant polítiques actives per a erradicar tota forma d'explotació sexual”

- “Elaboració d'una ordenança municipal de convivència , regulant la prohibició d'oferir, sol·licitar, negociar o acceptar directament o indirectament serveis sexuals en espais públics”

Considerem greu que el PSOE no volguera incloure aquests punts en la seua “Moció Institucional” al·legant que: “ el personal per la seua titulació ja està format”, que “Riba-roja lidera la lluita contra la violència de gènere anant per davant de la Llei” i acusant-nos d'haver volgut fer política i separar al Ple (Paraules de l'Alcalde vídeo-acta) i volem dir-li, Sí Sr. Alcalde volem fer política, per a això som a l'Ajuntament amb els vots de les nostres veïnes i veïns, i com li vam dir en el Ple, som ací per a fer polítiques valentes i concretes, no declaracions de principis que ni es compleixen ni es plasmen en res i que les majories absolutes són les que separen al Ple passant el corró, com ens el van recordar Vostés el dilluns en diverses ocasions".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon