Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Eliana posa en marxa bústies de denúncia per a previndre la corrupció, formen part dels acords amb l'Agència Antifrau


L'Eliana signa un protocol amb l'Agència Valenciana Antifrau per a previndre la corrupció



L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, i el director de l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), Joan Llinares, han signat aquest matí un protocol de col·laboració que ajudarà a impulsar el Pla d'Integritat en el qual està treballant la Regidoria de Transparència i Bon Govern de l'Ajuntament.

L'Ajuntament posarà en marxa les bústies de denúncia i un Pla d'Integritat Pública

Dins de les línies generals del Pla d'Integritat es contempla la posada en marxa de bústies de denúncia tant interns com externs donant compliment d'aquesta manera a l'exigència de la Directiva Europea 1937/2019 de protecció de les persones que informen sobre infraccions del Dret de la Unió, més coneguda com a Directiva Whistleblowers.

El Consistori habilitarà com a canal extern de denúncies la bústia de denúncies de AVAF que estarà visible en la pàgina web municipal; una bústia que garanteix la confidencialitat de les persones denunciants, així com la possibilitat de realitzar les denúncies de manera anònima.

La col·laboració entre les dues institucions també s'estendrà a altres accions i activitats com les de caràcter formatiu on el personal municipal rebrà formació en aspectes relacionats amb el foment de l'ètica i integritat pública, així com la prevenció i detecció de situacions constitutives de frau i corrupció.

Així mateix des de l'Agència s'oferirà assessorament i suport per a l'elaboració del pla de mesures antifrau necessari per a poder optar als fons europeus Next Generation com recull l'Ordre Ministerial 1030/2021 per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El director de l'Agència Valenciana Antifrau, Joan Llinares, ha declarat que "és positiu veure com cada dia més ajuntaments i institucions comencen a dotar-se d'instruments per a lluitar contra el frau i la corrupció i el fan no sols amb mesures reactives com poden ser els canals de denúncia, sinó també des de la prevenció amb accions formatives i de conscienciació".

Per part seua, Torrent ha agraït a tot l'equip jurídic el seu acolliment i ha destacat el ferm compromís de l'Eliana amb l'elaboració del Pla d'Integritat Pública que, si bé implica esforç i actuacions de millora contínua, serà molt positiu per a càrrecs electes, directius públics, personal empleat i per a la ciutadania en general. "Amb la seua aplicació forjarem una administració local que garantisca els principis de planificació, direcció per objectius i control de la gestió, avaluació de resultats de les polítiques i serveis públics o la seua eficàcia en el compliment d'aquests".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon