Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La planta de biodigestió de Llíria sol·licita la Declaració d'Interés Comunitari (DIC) de la Generalitat




Representants municipals es reuneixen amb la promotora del projecte, Genia Bioenergy, per a abordar l'estat de tramitació d'esta iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana


L'alcalde Joanma Miguel i l'edil Paco García s'han reunit amb representants Genia Bioenergy, promotora de la iniciativa de construcció a Llíria d'una planta de biodigestió que produirà gas de manera sostenible a partir de l'acció de bacteris anaerobis, que viuen en absència d'oxigen, sobre els residus que es produeixen a la localitat.

Les dues parts van abordar l'estat de tramitació de les autoritzacions administratives pertinents, d'este projecte pioner a la Comunitat Valenciana. En este sentit, ja s'ha sol·licitat la Declaració d'Interés Comunitari (DIC) a la Generalitat. 

L'alcalde Joanma Miguel ha explicat que l'objectiu "és que la planta puga estar operativa al llarg de 2024 al sector industrial de Capa Blava", i ha destacat que "serà capaç de biodigerir 90.000t dels residus orgànics que es generen en la nostra localitat cada any, iniciant així un model avantguardista de sostenibilitat, descarbonització i economia circular, que serà el primer d'estes característiques que s'execute a la Comunitat Valenciana". 

La planta està promoguda i dissenyada per Genia Bioenergy, enginyeria energètica valenciana especialitzada en energies renovables i compta amb el suport d'Enagás. La instal•lació, una vegada en funcionament, crearà 12 llocs de treball qualificats directes per a la seua gestió i altres 60 indirectes.

En el procés, els residus orgànics de tota mena es convertiran mitjançant processos biològics naturals (l'acció dels bacteris) en 13 milions de m³ de gas cada any o uns 60 GWh/any d'energia tèrmica. Amb el gas produït podrien cobrir-se les necessitats de 8.500 llars.

El gas obtingut de fonts renovables serà sotmés a un procés de depuració per a ser convertit en biometà i injectat en la xarxa de gas natural, des d'on es distribuirà per al seu consum en indústries, llars o com a combustible per a vehicles.

A més d'obtindre un valor en forma d'energia renovable a partir de residus, el procés inclou importants beneficis mediambientals, ja que redueix el seu emmagatzematge en abocadors i facilita adequar-se a la normativa europea que exigeix que al 2035 no més del 10% dels residus acaben allí. Evita l'emissió de gasos d'efecte d'hivernacle a l'atmosfera, redueix l'emissió d'olors, la proliferació d'insectes, patògens i altres molèsties.
 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon