Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Activitats per a escolars, joves, xarxes socials i turístiques centren l'Any Fuster d'ACPV


   

   Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha dissenyat un programa d'activitats en ocasió de l'Any Fuster en el qual destaquen les propostes ideades per als escolars, els joves, xarxes socials i rutes turístiques.

   En 2022 es commemora el centenari del naixement de Joan Fuster, poeta, articulista, assagista, estudiós de la cultura, de la història i de la literatura; autor d'uns 60 llibres i més de 3.000 articles, a més d'activista, conferenciant i impulsor de moltes iniciatives associatives, com ACPV, de la qual va ser el seu primer president.

   "És, per tant, un aniversari important", recalca ACPV, que, per açò celebra que la Generalitat Valenciana, la de Catalunya i el Govern balear hagen acordat commemorar conjuntament l'efemèride, així com l'AVL i la Universitat de València i televisions.

   Per la seua banda, Acció Cultural suma aquest any cultural una oferta d'activitats de caràcter divulgatiu "amb la intenció d'arribar a tot el territori, atés que els grans actes institucionals i acadèmics tindran lloc a les capitals".

   Mitjançant les delegacions d'Acció Cultural i de la Federació Llull, "la voluntat compartida és de fer partícip dels actes tot l'associacionisme del País Valencià, Catalunya i les Illes Balears", subratlla l'entitat a través d'un comunicat.

   Igualment, aposta per "involucrar el món de l'ensenyament, imprescindible per a la divulgació de l'obra de Fuster i fer-la arribar a la joventut, tant de l'educació secundària com de la universitat".

   D'aquesta manera, l'agenda d'ACPV contempla diversos cicles de conferències i debats a València, Castelló, Alacant i en altres poblacions i en universitats, amb la presentació de les publicacions sobre l'obra i la figura de Fuster.

   També s'ha previst l'actualització de les propostes didàctiques per a ensenyar a Fuster, destinada al professorat de secundària de valencià, d'història i de filosofia, i organitzada amb la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València.

   Així mateix, s'ha elaborat un catàleg d'activitats encaminades a la joventut, amb sessions en els instituts, edicions d'unitats didàctiques --per a cada nivell de l'educació infantil, primària i secundària--, producció de videos divulgatius per a xarxes i un concurs de Tik Tok.

   Una altra cita serà la lectura de textos de Fuster organitzada per la Federació Llull --que reuneix ACPV, Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear-- en la data exacta del centenari del natalici de l'autor de Sueca, el 23 de novembre, "simultàniament i de manera popular" a la Comunitat Valenciana, Catalunya i Illes Balears.

   Finalment, des d'ACPV informen d'una web especial de l'Any Fuster i una campanya de xarxes, que inclou la divulgació d'un fons de més de 200 aforismes; i el disseny de rutes turístiques i culturals vinculades a la seua vida i obra.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon