Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

L'Eliana ha aprovat un pla de control i gestió de les seues colònies felines

El document regula també el funcionament del voluntariat i la formació específica necessària per a acreditar-se com a persones col·laboradores en la cura de les colònies.

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat recentment el Pla de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes amb l'objectiu de vetlar pel benestar dels gats i evitar o minimitzar les molèsties veïnals que es puguen generar, atenent criteris de protecció animal, salut pública i seguretat ciutadana. 

Actualment en la localitat existeix un número controlat aproximat de 400 gats que viuen al carrer, distribuïts en 38 colònies, el control i la gestió municipal de les quals és compartida amb el conjunt d'associacions i persones col·laboradores acreditades per a això. En aquest sentit, l'àrea de Benestar Animal està promovent des de l'any 2017 la creació de colònies felines en espais públics municipals i aplicant el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn) per a garantir l'alimentació i les condicions sanitàries dels gats de carrer i controlar la superpoblació.

Després de prendre com a referència una auditoria realitzada durant els mesos de febrer i març del 2021, el document recull les pautes que han de regir la gestió reeixida de les colònies, aclareix determinats elements i marca els requisits per a l'establiment de les mateixes. Igualment, recull el funcionament del voluntariat que participarà en ell, les pautes bàsiques que ha de seguir i la formació específica necessària per a acreditar-se com a persones col·laboradores en la cura de les colònies. 

Tal com ha recordat l'edil de l'àrea, Cristina Díaz, “el compromís de l'Ajuntament és aconseguir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, així com afavorir la responsabilitat i conscienciació dels veïns i veïnes en la defensa i preservació de les colònies felines”.Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :