Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana ha aprovat un pla de control i gestió de les seues colònies felines

El document regula també el funcionament del voluntariat i la formació específica necessària per a acreditar-se com a persones col·laboradores en la cura de les colònies.

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana ha aprovat recentment el Pla de Control i Gestió Ètica de Colònies Felines Urbanes amb l'objectiu de vetlar pel benestar dels gats i evitar o minimitzar les molèsties veïnals que es puguen generar, atenent criteris de protecció animal, salut pública i seguretat ciutadana. 

Actualment en la localitat existeix un número controlat aproximat de 400 gats que viuen al carrer, distribuïts en 38 colònies, el control i la gestió municipal de les quals és compartida amb el conjunt d'associacions i persones col·laboradores acreditades per a això. En aquest sentit, l'àrea de Benestar Animal està promovent des de l'any 2017 la creació de colònies felines en espais públics municipals i aplicant el mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn) per a garantir l'alimentació i les condicions sanitàries dels gats de carrer i controlar la superpoblació.

Després de prendre com a referència una auditoria realitzada durant els mesos de febrer i març del 2021, el document recull les pautes que han de regir la gestió reeixida de les colònies, aclareix determinats elements i marca els requisits per a l'establiment de les mateixes. Igualment, recull el funcionament del voluntariat que participarà en ell, les pautes bàsiques que ha de seguir i la formació específica necessària per a acreditar-se com a persones col·laboradores en la cura de les colònies. 

Tal com ha recordat l'edil de l'àrea, Cristina Díaz, “el compromís de l'Ajuntament és aconseguir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals, així com afavorir la responsabilitat i conscienciació dels veïns i veïnes en la defensa i preservació de les colònies felines”.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon