Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Valenciana programa al març tallers divulgatius sobre dones escriptores i artistes


La Biblioteca Valenciana programa al març tallers divulgatius sobre dones escriptores i artistes


- El taller d'escriptura poètica serà els dilluns a les 18.30 hores i el taller infantil el 5 i 6 de març a les 11 hores
- Els tallers són a Sant Miquel dels Reis i requereixen inscripció prèvia en la web de la BibliotecaLa Biblioteca Valenciana ha programat dos tallers per a divulgar la figura de dones escriptores, pintores, filòsofes i cantants entre el públic adult i infantil al llarg del mes de març.

El taller d'escriptura creativa dirigit als adults se celebra tots els dilluns del mes a les 18.30 hores en el monestir de Sant Miquel dels Reis. 'Elles ho van escriure, nosaltres ho escrivim' versarà sobre l'escriptura poètica, en prosa i en vers, que han desenvolupat autores com Francisca Aguirre, María Beneyto, Alejandra Pizarnik, Alfonsina Storni, Cristina Peri Rossi i Gioconda Belli. Es requereix inscripció prèvia a través de la web bv.gva.es.

L'estudi de les escriptores s'abordarà des de la perspectiva temàtica de la quotidianitat, la mort i el desig. Les participants comentaran poemes i tindran l'oportunitat d'escriure'n assessorades per les monitores del taller, que són les poetes Patricia Crespo i Sara Olivas.

El taller es tancarà el 28 de març amb la presència de l'escriptora Gioconda Belli, que oferirà una conferència oberta a tot el públic.

El taller 'Herstory' està dirigit als xiquets de 4 a 12 anys i es farà en horari matinal els dies 5 i 6 de març. Amb continguts didàctics aniran descobrint dones que amb la seua actitud van lluitar per la igualtat, els drets humans o van deixar la seua empremta en la cultura i la història. Per a aquest taller la inscripció es farà a través del telèfon 963874002.

L'objectiu és donar a conéixer les visions de l'apoderament de les dones des d'una perspectiva de gènere i derrocar els estereotips de gènere i restriccions socials i culturals entorn de la figura femenina. Els xiquets retrataran les dones fent ús de pintures acríliques que quedaran exposades en un mur a manera de galeria d'art.


* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon