Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Comunitats, diputacions i ajuntaments podran fer ofertes per acollir els nous organismes de l'Estat



El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un decret que estableix els criteris que serviran per determinar la ubicació dels nous organismes públics amb l'objectiu de descentralitzar l'administració de l'Estat. El procés estableix que comunitats autònomes, diputacions i ajuntaments podran presentar la candidatura d'una localitat i «podran oferir la cessió de béns immobles i l'assumpció parcial o total del cost financer», de manera que l'Estat podrà compartir el cost associat a l'establiment de seus d'entitats.

L'acord aprovat aquest dimarts bàsicament estableix que es crearà una comissió consultiva presidida per la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, i que s'aprovarà per decret el procediment reglat per decidir on s'instal·len.

El procés només afecta les entitats públiques estatals de nova creació

Segons l'acord aprovat aquest dimarts, el mecanisme per determinar la ubicació de les noves seus començarà i acabarà al Consell de Ministres. Una vegada iniciat, la comissió consultiva redactarà un dictamen que recollirà les diverses alternatives i elaborarà una proposta.

L'executiu espanyol promet que tindrà en compte «factors com ara el nivell de desocupació, la connexió amb l'àmbit d'actuació de l'entitat, el mercat de l'habitatge o el nombre d'institucions públiques estatals a la regió».

També «es tindrà en compte en tot moment el paper dels treballadors públics, incorporant la possibilitat d'oferir-los condicions avantatjoses i la garantia que l'entitat pública podrà exercir de manera eficaç les seues funcions a la localitat on s'ubique».


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon