Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alumnes de l'IES de Bétera es manifesten contra l'atac homòfo


Alumnes i docents de l'institut Les Alfàbegues de la localitat valenciana de Bétera s'han concentrat dijous en el centre per condemnar l'agressió homòfoba a un professor per la qual una desena d'alumnes han sigut expulsats. Un company del professor ha llegit un manifest al pati de l'institut en solidaritat amb l'agredit, el docent Miquel Àlvarez. 

"Un grup d'alumnes d'extrema dreta van acorralar un profe mentre li deien marieta. El van intimidar, mentre li deien marieta; li van llançar entrepans, mentre li deien marieta; li van estirar els cabells; mentre li deien marieta", ha relatat el professor, que ha afegit: "Aquest profe podria haver sigut jo o qualsevol dels meus companys i companyes".

Dimecres passat dues alumnes van eixir al pati amb una bandera de l'arc de Sant Martí LGTBI, una iniciativa que va ser secundada per altres joves fins que el centre va demanar que es posara fi a aquesta mobilització. 

L'endemà, un altre grup d'alumnes va acudir al centre amb banderes d'Espanya que també es van exhibir al pati. Davant la situació de tensió, Miquel Àlvarez va demanar també la dissolució d'aquesta segona concentració, cosa que va provocar que més d'un centenar d'alumnes acabaren increpant el docent, llançant-li entrepans i arribant a estirar-li els cabells i amollant crits despectius sobre la seua condició sexual.

"I és notícia perquè és insòlit que siga un profe l'agredit. El que no és notícia és cadascuna de les agressions que, cada dia, tenen lloc dins i fora dels centres", ha recordat el docent.

"Per això", ha afegit, "profes i alumnes i, especialment el grup LGTBI de l'IES, (...) volem afirmar ben alt que som com som: heteros, lesbianes, trans, gais, i que no volem més agressions". "Som marietes i estem encantades", ha conclòs el docent entre els aplaudiments dels alumnes concentrats. 

En el manifest llegit per una alumna, s'ha condemnat "contundentment" qualsevol acte de violència, "especialment la que prové d'actituds sexistes, homòfones, racistes, classista i, en definitiva, excloents". 

"Veiem que en els últims temps molts dels avanços aconseguits en matèria d'igualtat estan sent posats en perill per l'auge d'una ideologia d'extrema dreta que qüestiona, vulnera i violenta drets humans fonamentals assolits després de molts anys de lluita i repressió", postil·la el manifest. 

El professor agredit ha donat la cara després de l'atac, pel qual han sigut expulsats una desena d'alumnes. "Això ho hem de parar. El discurs d'odi està latent i només falta una espurna com aquesta perquè tot s'encenga", ha dit. "En la vida hauria imaginat que en un centre educatiu, on ensenyem valors, em pogueren agredir amb l'odi que vaig sentir", afirma Àlvarez, que ha rebut la solidaritat de sindicats docents i de l'alcaldessa de la localitat.


Lucas Marco * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon