Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Transició Ecològica rep més de mil sol·licituds per a ajudes d'instal·lació renovables en una setmana


La Conselleria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha rebut en una setmana més de 1.000 sol·licituds a les ajudes de 16 milions d'euros destinades als projectes d'autoconsum i emmagatzematge d'energia renovable.

La convocatòria, que es va obrir el passat 11 de gener, ha registrat «una allau de sol·licituds», sobretot de particulars, que representen el 75% del total. Un 10% correspon a treballadors autònoms i la resta es reparteix entre quinze ajuntaments i huit organitzacions del tercer sector. Concretament, quatre comunitats de propietaris, dues comunitats de regants i dues cooperatives.

Les ajudes subvencionen el desenvolupament de les energies renovables en el sector públic, residencial i en el tercer sector, a través de projectes de generació i emmagatzematge. La potència sol·licitada va des dels 0,5 kW fins als 1.346 kW i un 30% demana la subvenció per a la instal·lació i adquisició de bateries.

La consellera de Transició Ecològica, Mireia Mollà, es va referir la setmana passada a la implicació de les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic i va animar als ajuntaments a optar a aquestes subvencions per impulsar la transició energètica.

L'import de les ajudes destinades a l'autoconsum és de, aproximadament, 15 milions d'euros, i al voltant d'1,6 milions d'euros a l'emmagatzematge. Una instal·lació particular mitjana pot rebre al voltant de 3.000 euros de subvenció, mentre que una gran instal·lació d'un ajuntament o del tercer sector podria arribar a rebre fins el 2,5 milions d'euros.

 

* Creative Commons
Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :