Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanitat invertirà 326 milions per a engegar el nou model d'Atenció Primària de la postpandèmia


   Barceló destaca que serà "l'eix del sistema" gràcies a disposar de més recursos, un nou model assistencial i organitzatiu

   La Conselleria de Sanitat invertirà 326 milions d'euros per a engegar durant els pròxims dos anys el nou model d'Atenció Primària de la postpandemia i aconseguir que aquest nivell assistencial "deixe de ser considerat només la porta d'accés al sistema sanitari, sinó que siga el seu eix central".

   Així, ho ha assenyalat aquest divendres la consellera, Ana Barceló, en la presentació del Marc Estratègic d'Atenció Primària i Comunitària 2022-2023, que té tres grans línies d'actuació: més recursos, un nou model assistencial i un nou model organitzatiu".

   En concret, el pla s'articula en cinc línies estratègiques, 23 objectius i cent accions específiques que ara tornaran a sotmetre's a les societats científiques, sindicals i professionals perquè realitzen les seues aportacions per a poder tancar el pla i presentar-lo al Ministeri de Sanitat abans del 31 de març.

   Els 326 milions previstos es desglossen en 130,7 milions per a recursos humans i 188 per a tecnologia i infraestructures i l'objectiu és que en quatre anys l'Atenció Primària reba el 25% del pressupost sanitari.

   Així, es dotarà a Atenció Primària d'un increment de recursos "sense precedents": 1.609 places noves places estructurals que estaran creades a l'abril i que permetran baixar les ràtios per davall del recomanat per a millor el temps d'atenció als pacients.

   Per la seua banda, dels 188 milions per a tecnologia i infraestructures més de 76 milions seran nous centres de salut, huit per a millores del sistema informació i a ells cal sumar els fons que el Ministeri de Sanitat distribuirà una vegada totes les comunitats hagen presentat el seu pla d'acció.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon