Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja posa en marxa dues comunitats energètiques en Residencial La Reva



Aquesta iniciativa naix amb l'objectiu d'afavorir l'autoconsum col·lectiu i l'estalvi en la factura de la llum dels veïns i veïnes de Residencial La Reva, situada al costat de l'A3, en la zona sud del terme de Riba-roja. En la nova instal·lació ha participat un centenar d'habitatges i beneficiarà a prop de 350 persones, que voluntàriament han participat en la iniciativa a través de la figura de les comunitats energètiques locals, sota la denominació de Reva Solar I i Reva Solar II.

Per a la seua posada en marxa, el consistori ha cedit als veïns dos solars de 600 m2 cadascun, que han sigut condicionats per a la instal·lació de les plantes fotovoltaiques que tindran una vida útil d'uns 25 anys. En aquest primera fase, s'ha disposat una potència de 120 kw (60kw cadascuna) i està previst que en un futur pròxim puga ser ampliada amb una nova planta que de servei a un major nombre de veïns.

Es tracta de dues instal·lacions d'autoconsum compartit amb excedents no acollides a compensació, amb un estalvi estimat enfront de l'autoconsum individual superior al 20%, amb una amortització de la inversió per habitatge d'entre dos anys i huit anys (al preu actual de la llum). El cost total del projecte ronda els 110.000 euros, que seran finançats al 50% per l'IVACE Energia. Una vegada la Comunitat perceba la subvenció, es reembossarà a cada habitatge la despesa invertida.

"Ens agradaria que fora un exemple de la col·laboració entre les institucions i la ciutadania, perquè Riba-roja de Túria fora pionera a Espanya en el procés de transformació del model energètic que es produirà, contribuint a la reducció de la petjada de carboni del nostre residencial", assegura el secretari de l'Associació de Veïns de la Reva, qui matisa, "esperem en fases successives, ampliar la potència generada i incloure a la resta de famílies de la urbanització".

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat la "excel·lent col·laboració entre l'Ajuntament i els veïns i veïnes de la Reva per a la posada en marxa d'aquest projecte, que té nombrosos avantatges com la generació d'energia en la mateixa ubicació en la qual serà consumida, una estratègia que contribueix el model energètic actual per un més sostenible".

Ajudes municipals

L'Ajuntament de Riba-roja va destinar en 2021 una partida de 65.000 euros en ajudes per a la instal·lació d'energia solar fotovoltaica en habitatges i edificis per a autoconsum. En aquesta convocatòria s'han beneficiat 30 habitatges amb un cost de 54.090,50€, del total. Aquesta partida s'ha contemplat també en els pressupostos municipals de 2022.

Les ajudes oscil·len entre els 1.665 euros de mínima i els 2.250 euros com a subvenció màxima, en funció dels paràmetres tècnics atesos per a cadascun dels casos resolts. D'aquesta manera, s'ha fixat en 3 quilowatts el màxim concedit entre totes les subvencions concedides als sol·licitants, després dels barems aplicats en cadascun dels casos. Per a rebre les ajudes han sigut necessaris els volants d'empadronament o les factures justificatives d'un consum elèctric superior als 2.000 quilowatts en l'última anualitat.

La iniciativa municipal està contemplada en el Pla Estratègic de la localitat dirigida a fomentar i implantar les energies renovables en els habitatges, una reducció dels combustibles derivats del petroli i, per tant, aconseguir una major autonomia elèctrica. Per a facilitar la gestió dels tràmits administratius i tècnics, l'ajuntament ha implantat la figura de l'instal·lador autoritzat, designat pels sol·licitants i que pot actuar com a representant

.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon