Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A Riba-roja s'inaugura l'exposició "el Partit i la Cultura" pel centenari del PCE, serà divendres 14 de gener

 Es tracta d'una exposició de més de 40 làmines i peces de diferents artistes i intel·lectuals que recorren els cent anys des de la fundació del PCE (1921-2021)

El compromís antifeixista dels intel·lectuals va tindre com a catalitzador al PCE a Espanya i va aconseguir una gran plèiade d'artistes, pintors, escultors, escriptors, intèrprets, cineastes, poetes, etc. Tots enfocant les seues obres entorn del canvi social i de l'esperança per un món millor.

Un grup que va donar un fruit molt generós i que estudiat separadament potser no ens dona la imatge completa de la realitat d'aquells anys, ni de la vertadera amplitud en què va viure. Però que estudiat i vist al costat de les lluites socials coetànies i els esdeveniments històrics que van acompanyar, sí que marquen la mesura del que volien expressar.

L'exposició amb les seues més de 40 peces recollides per l'aportació d'arxius com el d'Iban Ramón, de Promocions Culturals del País Valencià i aportacions individuals de militants i col·laboradors del PCPV, permeten recórrer eixe temps en què la Cultura i els seus autors estaven tan prop de les lluites socials i les ganes de canvi que espentava el PCE: Renau, Castejón, Genovés equip Crònica, etc.

L'exposició comença a Riba-roja divendres 14 de gener, a les 18.30 hores, en el local  CENTRE EL MOLÍ de Riba-roja de Túria i es mantindrà amb accés gratuït, fins al diumenge 23 de gener de 10 h a 14 h i de 17 h a 20 h. 

El CENTRE EL MOLÍ es troba en el carrer Cisterna 25 de Riba-roja  de Túria (Valencia)

El dia de la inauguració seran presents i intervindran Javier Parra (secretari general de PCPV) i Carmen Folgado (del PCPV de Riba-roja de Túria)

L'exposició està fent un recorregut per diferents localitats del País Valencià.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon