Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Riba-roja destina més de 1,6 milions d'euros a tallers i programes de formació i ocupació


L'Ajuntament de Riba-roja ha celebrat  al Parc Maldonado la clausura del taller d'ocupació "Riba-roja Bonica II" i ha donat la benvinguda als alumnes/treballadors del nou taller T'Avalem i dels programes de foment de l'ocupació entre els joves desocupats del municipi EMPUJU i ECOVID 2022. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de la localitat, Robert Raga, de la directora general d'Ocupació i Formació de Labora, Rocío Briones, i del regidor de Foment Econòmic, José Ángel Hernández.

En aquest sentit, Raga ha indicat que "quan parlem d'aquests tallers d'ocupació parlem de persones i darrere de cadascuna d'elles hi ha una història, una família, etc. Les administracions estem per a gestionar correctament els impostos i destinar-los en aquelles àrees que els afecten directament. Des de 2015, aquest ajuntament va iniciar una línia d'impuls de dos departaments clau com són Serveis Socials i Foment Econòmic i s'han convertit en els eixos fonamentals de la nostra gestió".

"L'ajuntament – ha continuat Raga– està per a fer tot el possible pels seus ciutadans. Nosaltres som vosaltres i, per això, hui m'agradaria dir-vos tant als majors de 45 anys que estan en una etapa complicada, als joves i a tots que hi ha futur, hi ha esperança. Les últimes dades de l'atur així ho indiquen i lluitarem per a millorar la vostra ocupabilitat".

Per la seua banda, Briones ha agraït a l'equip de govern, al de foment econòmic i ocupació, al docent i als alumnes "que em feu partícip d'aquest acte que és una posada en escena de tot el treball que esteu duent a terme en Riba-roja i que tinc el privilegi de ser testimoni en primera persona. L'objectiu de la política i de les administracions és preocupar-nos i ocupar-nos per la ciutadania i el seu ús, ja que tota persona necessita un treball per a tindre una projecte de vida digne i autònom".

Així mateix, la directora general ha destacat que "l'aposta clara i decidida per l'ocupació es tradueix en xifres i des de 2015 fins ara el pressupost destinat des de Labora a Riba-roja s'ha multiplicat per set, amb el que hem passat de 500.000€ als tres milions d'euros actuals, que es distribueixen no sols en ajudes per als programes de l'administració local sinó també en ajudes a la contractació per a les empreses i els autònoms".

En concret, ha finalitzat el taller "Riba-roja Bonica II", en el qual han participat 25 persones i es dona inici a nous tallers com el de "Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado", que compta amb 25 participants; T'Avalem "Riba-roja + visible", amb 13, i els programes EMPUJU i ECOVID, amb 14 i 20 beneficiaris, respectivament.

La inversió destinada a aquests programes per al 2022 supera els 1,6 milions d'euros, dels quals el 80% són aportats per Labora i la resta, 345.000€, per l'Ajuntament de Riba-roja. Així desglossament de la xifra es concreta en 578.148,83€ d'inversió per al Taller "Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado"; 302.718,49€ per a T'Avalem "Riba-roja + visible"; 414.129,63€ per al programa EMPUJU i 366.855,86€ per a ECOVID.

El Projecte "Riba-roja Bonica II"


El taller "Riba-roja Bonica II" ha possibilitat als seus participants adquirir les destreses necessàries per a exercir les especialitats d'obra i jardineria, a més de permetre la recuperació mediambiental i paisatgista del Parc Municipal Maldonado.

El projecte ha format, durant un any, a persones desocupades majors de 25 anys de Riba-roja. Dels 25 alumnes, deu s'han dedicat a l'especialitat de jardineria i els altres deu a l'especialitat d'obra. L'equip docent, directiu i administratiu ha estat format per cinc treballadors.

La inversió total de "Riba-roja Bonica II" ha ascendit a 545.412,8 €, als quals cal sumar l'aportació municipal de 65.000€.

El programa de Tallers d'Ocupació es configura com un programa mixt d'ocupació i formació que té per objecte millorar l'ocupabilitat de les persones desocupades a les quals va dirigit, mitjançant la realització d'obres o serveis d'interés general i/o social.

Durant l'any de formació, l'alumnat/treballador rep formació professional per a l'ocupació adequada a l'ocupació a exercir, segons el projecte de pla formatiu. Així mateix, s'imparteix formació complementària de caràcter modular relacionada amb inserció laboral, sensibilització mig ambiental i igualtat de gènere.

A més, els alumnes en finalitzar el taller aconsegueixen el Certificat de Professionalitat de nivell 2 que els acredita laboralment per a accedir al lloc de treball d'Oficial de 2a de jardineria i Oficial de 2a d'obra.

Inici de nous tallers i programes

Respecte als nous tallers d'ocupació i programes que es posen en marxa cal indicar que "Millora Paisatgística del Parc Municipal Maldonado" és la continuació de "Riba-roja Bonica II", amb el que incidirà en els treballs de millora de la zona i T'Avalem "Riba-roja + visible" és un taller especialitzat en pintura i està dirigit a joves de 16 a 30 anys.

L'alumnat participant d'aquests tallers rep durant tot el procés formatiu orientació, assessorament i informació laboral i professional, així com formació empresarial. A més, una vegada finalitzat el projecte l'Ajuntament de Riba-roja li presta assistència tècnica tant per a la cerca d'ocupació per compte d'altri com per a l'establiment per compte propi.

Per la seua banda, els programes d'ocupació EMPUJU i ECOVID són iniciatives que tenen com a objectiu promoure la generació d'ocupació i la millora de l'ocupabilitat dels seus participants o ajudar a persones desocupades d'almenys 30 anys que van perdre la seua ocupació a conseqüència de la conjuntura derivada de la Covid-19.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :