Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Començen en Llíria els treballs de recuperació de la zona humida del Parc de Sant Vicent

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llíria ha iniciat esta setmana els treballs de recuperació de la zona humida del Parc de Sant Vicent, una actuació que dona continuïtat al Pla Especial l'espai natural aprovat pel ple en 1995. "Estos treballs pretenen retornar a l'entorn del canyar la seua vocació d'ecosistema lacustre autòcton", ha explicat l'edila de Medi Ambient, Consuelo Morató.

Estos corren a càrrec del Centre d'Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, amb una inversió pressupostària de 48.280 euros. Les actuacions han començat amb la retirada de la canya (Arundo donax), inclosa dins del Catàleg Nacional d'Espècies Exòtiques i Invasores i que, actualment, està suposant un gran problema en tota la Comunitat Valenciana.

"Posteriorment es retiraran alguns exemplars d'Eucaliptus globus, tal com es prescriu en este pla, prioritzant els exemplars afectats per l'incendi d'enguany i també aquells en risc de caiguda". "Esta problemàtica s'accentua, donada la inestabilitat del terreny, en estar entollat a pocs centímetres de la superfície", ha indicat Morató.

A més, també es recuperarà el perfil original de la zona, retirant els aterraments que s'han realitzat en els últims anys, amb l'objectiu d'evitar la surgència d'aigua, i finalment es realitzarà una millora del terreny amb mulching i biorrollos, revegetant les riberes amb les espècies autòctones que procedeixen de vivers forestals especialitzats.

"A més, esta actuació contempla la integració d'elements paisatgístics potenciadors de fauna aqüícola, especialment amfibis", ha manifestat la regidora. Els treballs seran executats per l'empresa Naturalea, referent nacional en bioingenieria i restauració del paisatge amb més de 25 anys d'experiència en el sector.

Finalment, Morató ha volgut agrair "al CIEF la seua gran aposta per recuperar el valor natural del nostre emblemàtic Parc de Sant Vicent i, especialment, a Antonio Marzo, un dels redactors del Pla Especial de 1995 i que també s'ha implicat enormement en el projecte, emmarcat en la nostra aposta pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030".

* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :