Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Dia Internacional contra la Violència de Gènere a Llíria : la vesprada violeta de Elles Dones, la marxa ciutadana i taules redones

L'Àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Llíria ha presentat la programació confeccionada per a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere 2021. Esta comptarà, al costat de les habituals accions comunitàries, amb altres iniciatives reivindicatives enfocades des de l'àmbit esportiu, amb motiu de la celebració del Mundial d'Handbol femení 2021.

L'agenda d'actes ahir per la vesprada, amb la concentració 'Vesprada Violeta' organitzada per l'associació local Elles Dones. Se celebrarà, a partir de les 20.00 hores, en la plaça Major.

Huí dijous 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, i a partir de les 11.00 hores, la localitat edetana recupera la marxa ciutadana 'Llíria lliure de violència contra la dona', que no va poder celebrar-se l'any passat a causa de les circumstàncies sanitàries. Comptarà amb la participació dels centres escolars i qualsevol persona que ho desitge podrà sumar-se al recorregut urbà, que conclourà a les portes de Ca la Vila amb la lectura d'un manifest a càrrec d'alumnat dels col•legis i instituts de la localitat.

Este 2021, a més, coincideix amb la disputa del Mundial d'Handbol femení, el primer que se celebra a Espanya i que comptarà amb Llíria com una de les seues seus. Tal com explica l'alcalde de la localitat, Joanma Miguel, "considerem que la visibilitat mediàtica nacional i internacional que dona un esdeveniment de tals característiques era una ocasió única per a reivindicar la igualtat de gènere, també en l'àmbit esportiu". Per això, l'Àrea d'Igualtat que dirigeix el primer edil, ha organitzat diferents taules redones i iniciatives aprofitant este fet.

Taules redones

Dilluns que ve, 29 de novembre, es projectarà en l'Espai Turisme Llíria, a partir de les 18.30 hores, el documental 'Campeonas sin límites', peça audiovisual elaborada per la periodista i comunicadora especialista en violència de gènere, Paqui Méndez. En ell s'analitzen les dificultats que afronten nombroses esportistes en el dia a dia, lluitant per una societat equitativa enfront de la falta de suports i oportunitats.

Després de la visualització de l'obra, la pròpia directora conduirà una taula redona denominada 'Els reptes personals de les esportistes d'elit', i que comptarà amb la participació d'esportistes que han sigut autèntiques referències en les seues respectives disciplines: Natalia Morskova (exjugadora d'handbol), Concha Montaner (exatleta) i Mónica Merenciano (exjudoka paralímpica).

Espai Turisme Llíria tornarà a acollir, en la vesprada del 30 de novembre i a la mateixa hora, una nova taula de debat que estarà igualment coordinada per Paqui Méndez. Sota el títol 'Dones emprenedores des de diferents àmbits socials', l'artista emprenedora, Andrea Torres; la comerciant local, Rosalía Casse, i l'esportista, Natalia Morskova, expressaran, a través de vivències personals, els grans obstacles que troben les dones per a obrir-se pas, en igualtat de condicions, en diferents espais laborals i socials.

Finalment, l'Ajuntament de Llíria també instal•larà, en els espais limítrofs del Pavelló Pla de l'Arc, un Punt Violeta durant la celebració dels partits. Este punt estarà instal•lat, del 3 al 8 de desembre, de 18.00 a 22.00 hores. L'objectiu és oferir un espai per a conscienciar, previndre i gaudir de l'esdeveniment amb respecte cap a les dones, lliures d'assetjament i humiliacions masclistes.

El primer edil, Joanma Miguel, ha afirmat que "l'impacte d'esta xacra en la nostra societat continua sent excessiu". "És important que des de les institucions treballem per a actuar enfront de la violència contra la dona, i detectar àrees invisibles de masclisme que ens impedeixen aconseguir una societat més igualitària", ha manifestat.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon