Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Contacontes a l'Eliana contra la violència de gènere. Diumenges 7, 14 i 21 de novembre al Parc de la Pinada

Amb motiu del 25N.

L'Eliana inicia la campanya 2021 entorn del 25N, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, aquest mateix diumenge dia 7 amb el projecte ‘Un conte per la igualtat’. D'aquesta manera, cada diumenge al matí, fins el pròxim dia 25, s'escenificarà un contaconte infantil al parc de la Pinada, amb l'objectiu de previndre i detectar aquesta xacra social a través d'activitats lúdic-pedagògiques. Els xiquets i les xiquetes elianeres, d'entre 5 i 10 anys, i les seues famílies podran introduir-se en diferents històries emmarcades en la superació de la desigualtat i la violència de gènere, coneixent a dones valentes que trien el seu propi destí, trenquen amb els estereotips de gènere i tracten de superar-se en el seu quefer diari.

El primer d'ells tindrà lloc a les 12 hores i estarà titulat ‘Esta no es la típica historia’, on dones com Gloria Fuertes, Marie Curie, Hipatia, Mary Shelley contaran històries de superació, lluita i assoliments que no haurien de passar desapercebuts si volem construir un món més igualitari i millor.

La sèrie continuarà el pròxim dia 14, a la mateixa hora, amb la teatralització de ‘Basta! Stop Violencia de Género’ i contes plens de dones valentes que van decidir canviar les seues vides com el d'una vampiressa que vivia tancada perquè la van convéncer que era perillós eixir de la torre, una Ventafocs farta de menjar perdius, dues princeses germanes que han de triar un company de viatge o un gegant agressiu que perdrà el més bell que té: la música.

Finalment el diumenge 21, a les 11.30 hores, i coincidint amb la Fira de la Infància i la Gent Gran, les i els més menuts podran gaudir de ‘El cofre de la igualdad’. Un cofre ple de contes, amb princeses que s'enfronten a dracs en lloc de quedar-se tancades a la torre; o que trien elles mateixes allò que volen fer amb les seues vides.

L'edil d'Igualtat, Concha Montaner, ha convidat a pares i mares a no perdre's aquesta sèrie de contacontes que tenen com a objectiu previndre la violència de gènere des de la infància i potenciar una societat més justa i igualitària. “Per a això, oferirem al públic infantil històries en les quals es fomenta la igualtat i es trenca amb els estereotips i biaixos de gènere”, ha explicat.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon