Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Llíria: El lema ‘Connectats a la Salut Mental per a viure i conviure’ regirà la Setmana de la Salut Mental 2021

 

 

L'Ajuntament de Llíria ha presentat el calendari d'activitats per a la Setmana de la Salut Mental 2021, sota el lema 'Connectats a la Salut Mental per a viure i conviure'. Esta programació està organitzada per l'Àrea de Serveis Socials del consistori al costat del Programa Municipal per a Persones amb Malalties Mentals i l'Associació Pentagrama. A més, compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, la Federació del Comerç de Llíria, Músics Solidaris sense Fronteres i Caixa Popular.

Les activitats, que es desenvoluparan entre els dies 5 i 10 d'octubre, donaran el tret d'eixida demà a les 11.00 hores en Villa Ángeles, amb la presentació del videoclip musical 'Jo puc, podem' i el mural 'Mans construint un món millor'. Continuaran el dimecres 6 d'octubre, amb la gravació del podcast 'Especial Salut Mental' de Ràdio Pentagrama, on es recolliran diferents opinions sobre l'atenció que se li dona a esta mena d'afeccions.

En el matí del dijous, 7 d'octubre, es desenvoluparà una campanya de sensibilització sobre mecanismes de prevenció, convivència i actuació d'estes malalties. Per a això s'habilitaran tres punts informatius en la localitat: l'edifici Multiusos, el mercat ambulant del Pla de l'Arc i la plaça de Partidors. A més, també es podran adquirir els productes artesanals realitzats per l'Associació Pentagrama, així com realitzar-se la foto per a participar en la Marxa Virtual per a la Salut Mental del 10 d'octubre.

El divendres 8 d'octubre, les persones usuàries del Taller Pentagrama gaudiran d'una escapada cultural a Fanzara, municipi de la província de Castelló on l'art urbà i el món rural conflueixen en perfecta harmonia.

I, finalment, esta Setmana de la Salut Mental 2021 conclourà amb la IV edició de la Marxa per la Salut Mental, que enguany es desenvoluparà sota un format virtual el diumenge 10 d'octubre. Les persones que vulguen participar tenen fins al 8 d'octubre per a enviar una fotografia, amb actitud esportiva, a l'Associació Pentagrama. Podrà fer-se arribar a través del correu info@associaciopentagrama.org, al WhatsApp 652708564, o pujant la foto a les xarxes socials etiquetant a l'associació. Aquelles persones que ho desitgen també podran acompanyar la seua foto amb el dorsal de la carrera.

La regidora de Polítiques Inclusives, Consuelo Morató, ha volgut recalcar que "els problemes de salut mental són una epidèmia invisible, que exigeixen un doble esforç tant de les persones malaltes com del seu entorn per a tractar de previndre-les o actuar enfront d'elles". En esta qüestió, "el compromís de l'Ajuntament és màxim, i prova d'això és que pròximament posarem en marxa del Servei d'Atenció i Seguiment per a Persones amb Problemes de Salut Mental (SASEM), que ens permetrà oferir accions de prevenció, promoció de l'autonomia, rehabilitació i inclusió social", ha explicat l'edila.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :