Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La regidora de Bétera Maria José Yago, denúncia una possible violació del seu correu electrònic a l'Ajuntament.

Segons ha pogut saber Crònica i ha ratificat la regidora, l'endemà del dia que l'alcaldessa Elia Veldevio (PP) li llevara les competències, no va poder accedir al seu correu electrònic com era habitual en el Consistori. Després de la sorpresa i havent-se dirigit a responsables i funcionaris municipals el van informar que havia ocorregut així "perquè havien de verificar si hi havia una cosa urgent". Segons informa la regidora, es tracta del seu correu amb domini municipal, equivalent al que utilitzen qualsevol dels regidors del Consistori.

La violació del correu electrònic no pot fer-se sinó és per una intervenció informàtica i un reinici o introducció de una clau d'accés personalitzada, per la qual cosa ha d'haver-se realitzat per personal de l'interior de l'Ajuntament. Així mateix, és necessari que aquest personal haja rebut les instruccions corresponents, perquè cap funcionari s'atreviria a realitzar una cosa així sense rebre el suport o les instruccions adequades.

Segons ha pogut saber Crònica de fonts jurídiques, el correu d'un/a regidor, no és equivalent al correu corporatiu d'una empresa, ja que el regidor o regidora és una persona electa i el contacte  amb l'elector, o amb persones diferents, no requereix autorització, ni l'aquiescència de l'alcaldia, ni de cap persona, sinó que li ve del seu caràcter de persona electa i de l'article 23 de la Constitució.

"Article 23 1. Els ciutadans tenen el dret a participar en els assumptes públics, directament o per mitjà de representants, lliurement elegits en eleccions periòdiques per sufragi universal."

En tot cas, qualsevol document hauria d'haver sigut sol·licitat directament a la regidora pel que en aquest moment, segons afirma la regidora, els fets estan posats en coneixement del seu assessorament jurídic.

També ha perdut la regidora l'accés al local en el qual exercia les seues funcions pro no ha sigut d'una forma negociada o sol·licitada, sinó que simplement se li ha vetat l'accés e i impedit recollir alguna de les seues pertinences.

Després de la votació de l'últim Ple en què Maria José Yago va optar perquè hi haguera una negociació sobre algunes de les propostes sobre extensió de la rebaixa de l'IBI a aspectes socials, tal com havien demanat tots els regidors/as de l'oposició. La reacció de l'alcaldessa (Elia Verdevio) va ser llevar-li les competències delegades i per part de la coalició Más Camarena-Torre en Conill, l'expulsió del partit.

Maria José Yago ha manifestat la seua intenció de mantindre's en el seu lloc de regidora i continuar defensant les idees per les quals es va presentar "en benefici dels veïns i veïnes que em van votar".




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon