Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

La Comissió 9 d'Octubre crida a la manifestació del 2021 per un País Valencià antifeixista


Davant d'un ressorgir del discurs d'odi i dels plantejaments intolerants els valencians i les valencianes estem convocades a mostrar el nostre rebuig. En el dia en què reivindiquem més i millor autogovern, i fem palés el nostre sentiment de poble, també hem d'alçar la veu contra la intolerància i el feixisme. 

EL poble valencià és un poble que estima la llibertat i així ho ha de manifestar. Per tot això, Comissions Obreres anima a assistir a la manifestació del proper 9 d'Octubre.

Manifest 'PAÍS VALENCIÀ ANTIFEIXISTA'

La diada del 9 d'Octubre recorda que l'any 1238 el Rei Jaume I va entrar en la ciutat de València: és la data simbòlica del naixement del poble valencià, ara fa 783 anys, i de la creació de l'antic Regne que, com a part de la Corona catalanoaragonesa, va perviure fins que Felip V de Borbó el va eliminar amb el Decret de Nova Planta de 1707.

El poble valencià, però, mai no va oblidar el seu dret a l'autogovern, molt anterior a l'actual marc constitucional espanyol, i, amb molt d'esforç, el va recuperar parcialment. Les seues limitacions, però, han quedat evidenciades per la crisi econòmica, la pandèmia de Covid-19 i les tendències recentralitzadores dels darrers governs espanyols: patim un espoli fiscal que impedeix un finançament just per a garantir el benestar, la sanitat, l'educació i els serveis socials que necessitem; la sobirania de les nostres Corts es veu constantment agredida per tribunals militants contra l'autonomia i per un parlament espanyol poc respectuós amb la pluralitat nacional de l'estat; i la nostra llengua continua discriminada en un estat que li va a la contra.

El context d'una profunda crisi econòmica agreujada per la pandèmia ha accentuat les desigualtats socials i, amb elles, l'emergència d'un nou populisme d'extrema dreta que amenaça la convivència, els drets socials guanyats les darreres dècades i els valors democràtics. En el cas de l'Estat espanyol, aquesta emergència mundial populista ha estat alimentada per la mobilització d'un nacionalisme espanyol excloent i agressiu arran del referèndum que va tenir lloc a Catalunya l'1 d'octubre de 2017, el qual ha naturalitzat la violència verbal i també física contra qualsevol persona o col·lectiu percebut com a estrany a un pretès cos nacional unitari, una visió hereva de la ideologia feixista.

Les agressions a la manifestació del 9 d'Octubre de 2017 per part d'un grupuscle d'extremistes violents, que estan pendents de judici i acusats de penes que poden significar de 5 a 11 anys de presó, van ser un dels episodis més destacats de l'emergència d'aquest espanyolisme excloent i agressiu, però no l'únic: el darrer any hem assistit a l'intent de normalitzar l'insult en la política i l'agressió verbal i física contra persones i col·lectius considerats "diferents".

Cal destacar, però, que la majoria del poble valencià creu en el diàleg i la democràcia, en la pluralitat i el respecte, i així, en cadascuna de les darreres convocatòries electorals, ha expressat el seu suport als valors de progrés i país.

Tot i això, i precisament per a preservar-ho, no podem menystenir l'amenaça explícita a la convivència i a la democràcia que significa aquest populisme que beu de la ideologia feixista. Per això, la Comissió 9 d'Octubre, i les entitats, sindicats i partits que la formem, fem una crida a continuar avançant en la consecució dels nostres drets socials i nacionals i en l'enfortiment de la democràcia.

Feixisme mai més!

Visca el País Valencià!

La Comissió 9 d'Octubre està formada per les entitats Acció Cultural del País Valencià (ACPV),  Associació Cívica Valenciana (ACV) Tirant lo Blanc, Ca Revolta, Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir, Plataforma per la Llengua, Societat Coral El Micalet; els sindicats estudiants Bloc d'Estudiants Agermanants (BEA) i A Contracorrent; els sindicats CCOO-PV i Intersindical Valenciana; i els partits Compromís, ERPV, EUPV i Podem


.

 


Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :