Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Camina Riba-roja! 6 rutes senyalitzades amb balises de plàstic reciclat i reciclable per conèixer el patrimoni i la naturalesa

Camina Riba-roja! és un projecte que dona resposta als canvis en les tendències turístiques que s'han produït a causa del coronavirus. Així, l'Ajuntament de Riba-roja, a través de l'oficina de Turisme, ha dotat al municipi de rutes senyalitzades perquè els visitants puguen gaudir de la naturalesa i el patrimoni que ofereix com a destí.

Durant l'últim any i mig, les consultes per a realitzar activitats a l'aire lliure han augmentat exponencialment, per la qual cosa aquest projecte busca potenciar aquestes activitats perquè veïns i turistes practiquen activitats a l'aire lliure, senderisme i marxa nòrdica. Camina Riba-roja! és un projecte que posa en valor els recursos naturals i patrimonials del municipi per mitjà de la creació i senyalització de rutes turístiques amb la finalitat que els nostres visitants puguen continuar gaudint de totes les experiències que ofereix el nostre municipi.

Sobre el terreny s'han senyalitzat i abalisat 6 rutes (3 de marxa nòrdica i 3 rutes de senderisme). Aquests nous senyals inclouen panells informatius, balises de direccionalitat, pals i plaques informatives. En relació a la senyalística cal destacar que està confeccionada amb plàstic reciclat i reciclable, material que aporta importants avantatges en matèria de sostenibilitat. D'una banda, les balises són més duradores i resistents als canvis de temperatura i inclemències del temps pel que redueix costos de manteniment. Per un altre, gràcies a elles, el municipi ha aconseguit reduir la petjada de carboni. Els panells i plaques informatives contenen codis QR que l'usuari podrà escanejar per a obtindre informació sobre les rutes i punts d'interés que componen les rutes.

A més, permet que els visitants puguen accedir a tota la informació sobre aquestes rutes de manera telemàtica a través d'un mapa interactiu allotjat en la nostra web. El mapa interactiu és un recurs amb el qual compta el visitant, a manera d'una aplicació. Aquest mapa mostra el traçat de totes les rutes i informació dels punts d'interés en diferents formats multimèdia (text, àudio, fotos, panells, enllaç a wikiloc, etc.) i idiomes (castellà, valencià i anglés). Aquesta plataforma ens permet arribar a un públic més ampli, local i estranger, i ser més accessibles, ja que els diferents formats multimèdia permeten accedir a la informació ajustant-se a les preferències i necessitats de cada usuari. Com accedeix el visitant a aquesta informació? A través dels codis QRs instal·lats en els panells i plaques informatives de cada ruta. L'escaneig dels codis QR redirigirà als visitants al mapa interactiu donant accés a informació sobre els punts d'interés que formen part de les rutes.

Aquest projecte està inclòs en la candidatura de Riba-roja de Túria als Plans de Sostenibilitat Turística en Destí. Així mateix, forma part del Pla de Destinació Turística Intel·ligent que ve desenvolupant el municipi des de 2020 i es troba en plena concordança amb les línies estratègiques que desenvolupa la Comunitat Valenciana en matèria ODS. A més, aquest projecte, és candidat als V premis d'Innovació de la Xarxa Tourist Info.

Rutes de senderisme

Ecoruta Traver-Quint (violeta): Aquesta ruta s'inicia en el Pont vell seguint la senda del parc Fluvial del Túria fins a arribar a l'observatori ocells, continuant fins a la xopera monumental, l'arbre monumental "Plàtan de Traver" i la pinada monumental de Masia de Traver. Més tard, es pren el Camí del Quint per a tornar al punt d'eixida.

Ecoruta Porxinos (marró): En aquesta ruta es recorre la Vall de Porxinos on es troben el famós aqüeducte de Porxinos i les Rodanes.

Ruta cultural pel riu Túria (taronja): Aquesta ruta de senderisme combina naturalesa i història. Passejarem per les riberes del Túria per a després accedir al barri antic de Riba-roja i conéixer la seua història.

Rutes marxa nòrdica

DTMN- Per les riberes del Túria (verd): La ruta comença en el Pont vell seguint el marge dret del Riu Túria. En el nostre itinerari, trobarem llocs de descans, arbres monumentals i ponts que travessen el riu on es pot gaudir de la bellesa del seu cabal.

DTMN- Riba-Roja Via Verda (blava): Des de l'àrea recreativa del Parc Natural del Túria pel marge esquerre del riu. Una vegada sobrepassada la població, existeix un desviament a l'esquerra senyalitzat, que ens dirigirà exactament fins a l'antiga caseta auxiliar a les vies del tren, ara convertides en via verda, que és la part principal d'aquest itinerari, ideal per a caminar amb l'ús de pads fins a l'arribada al nucli urbà de Riba- roja.

DTMN- Riba- Roja trinxeres (roja): L'itinerari combina un passeig pel medi natural i el patrimoni històric. Posa en valor una de les línies de trinxeres que es va construir en plena guerra civil, la línia XYZ


.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon