Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Una selecció de 66 articles del periodista Xavier Latorre conformen el llibre "Amiguitos del alma", la imatge d'una època recent de València

Amiguitos del alma és el retrat  periodístic d'una època de crisi econòmica i moral (2012-2015)

El nou llibre del Magnànim  de la col·lecció dirigida per Emili Piera és una selecció de 66 articles del periodista de La Plana Xavier Latorre

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació acaba de publicar Amiguitos del alma del periodista Xavier Latorre. El llibre, el número 11 de la col·lecció Papers de premsa, compta amb un pròleg del també periodista Emili Piera, el director de la col·lecció.

El llibre recopila seixanta-sis publicacions de Latorre al diari Levante-EMV entre els anys 2012 i 2015, període caracteritzat per un crisi econòmica profunda, acompanyada d’una greu crisi de valors i política, que semblava naturalitzada i sobre la qual molts creien que “no hi havia res a fer”. Latorre es recrea en el que ell nomena l’hecatombe immobiliària i els efectes perversos de la globalització. A més, configura el retrat d'una època que va alterar substancialment el model de relacions socials de la societat valenciana i presta una atenció especial al fenomen de la corrupció.

El periodista constata algunes formes nocives d'exercir el poder que generaren una desafecció progressiva de la ciutadania cap als seus dirigents. Latorre fa servir la ironia als seus escrits. Com ell mateix afirma, al cap i a la fi, es descobrí que no érem la Califòrnia europea i, en concret, que “El Corredor Mediterrani és un corredor estret per on flueix el deute, el desfavor inversor i la marginació pressupostària”.

L’autor, Xavier Latorre

Xavier Latorre (Vila-real, 1956) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor de Sociologia de la Sanitat, els seus primers articles, com a periodista, van ser publicats en el Diario de Barcelona. 

A Castelló es va incorporar com a redactor a la plantilla del periòdic Mediterráneo. Va ostentar la direcció de manera simultània d'RNE a Alcanyís (Terol) i Casp (Saragossa). En Canal 9 Ràdio (RTVV) va exercir de cap d'informatius. Va ser també responsable de comunicació en dos projectes europeus (sobre integració de refugiats i inserció laboral) patrocinats per la Diputació de Castelló. 

Va col·laborar de manera esporàdica amb TVE i en altres mitjans escrits. Durant cinc anys va ser corresponsal del diari El País. En RNE-València li van assignar tasques d'informació política i es va encarregar d'un programa d'actualitat parlamentària. Recentment ha sigut professor associat de Periodisme a la Universitat de València, i en aquests moments publica les seues cròniques en eldiario.es. 

Durant dues dilatades etapes diferents de la seua trajectòria professional ha sigut col·laborador del periòdic Levante-EMV, una part de les quals es pot apreciar en aquest llibreTags: , , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :