Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una campanya audiovisual per a conmemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer en l'Eliana

El Consistori llança una campanya audiovisual de conscienciació sobre la importància de la detecció precoç de la malaltia i difon material imprés de caràcter lúdic-preventiu.

En el matí de hui dimarts 14 de setembre, l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, la regidora de Benestar Social, María José Valenzuela, i un grup d'usuaris del Centre de Dia Moncalet han penjat del balcó de l'Ajuntament una pancarta que recorda que el pròxim dia 21 es commemora el Dia Mundial de l'Alzheimer. Una malaltia que afecta al nostre país a 700.000 persones, la majoria de més de 65 anys.

En tal data d'anys arrere, l'Ajuntament de l'Eliana ha convocat a les residències de majors i el centre de dia de la localitat a un acte en la plaça del País Valencià a la qual acudien un bon nombre de residents i usuaris acompanyats de les seues cuidadores i cuidadors i ciutadans compromesos en la lluita contra aquesta malaltia. El Covid va impedir l'any passat aquesta celebració, i més tractant-se d'un grup de població molt vulnerable, i en aquest 2021 l'Àrea de Benestar Social ha optat per segona vegada consecutiva traslladar l'acció divulgativa a les xarxes socials.

La Confederació Espanyola d'Alzheimer (CEAFA) ha decidit dedicar enguany a conscienciar de la importància de la detecció precoç de la malaltia i ha iniciat una campanya sota el lema “Zero omissions, zero Alzheimer”, a la qual s'ha sumat l'Ajuntament de l'Eliana. A partir de hui i fins al dia 20, en els mitjans digitals municipals es difondran uns vídeo d'al voltant de tres minuts de duració en els quals professionals experts del centre de dia i les sis residències de l'Eliana explicaran a la ciutadania alguns aspectes a tindre en compte sobre la detecció precoç de la malaltia. Posteriorment, el dimarts 21, Dia Mundial de l'Alzheimer, tindrà lloc a l'Ajuntament un acte en el qual es reconeixerà la labor dels professionals en la lluita conta la malaltia i es projectarà i difondrà un altre vídeo amb la participació de tots els centres.

Simultàniament, la Regidoria de Serveis Socials repartirà entre la població major de la localitat un material imprés lúdic-preventiu titulat “Els meus exercicis Anti-Alzheimer”, amb el qual les persones majors de 65 anys podran exercitar-se en la prevenció i detecció dels primers senyals de la malaltia. Aquest material es podrà recollir de manera totalment gratuïta en el Centre Municipal de Serveis Socials entre els dies 15 i 21 de setembre.

La regidora de Benestar Social, María José Valenzuela, ha destacat la necessitat de “fer visible aquesta malaltia que tant de perjudici causa a les persones afectades i als seus familiars i que pateixen lamentablement molts majors en l'etapa final de la seua vida”, posant el focus d'esperança en la investigació i la prevenció.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon