Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Torna a l'Eliana el tradicional Ciclopasseig del 9 d'octubre


 


L'Ajuntament organitza, des del dia 1, un programa d'actes musicals, culturals i esportius per a commemorar el Dia de la Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de l'Eliana ha presentat avui la programació que s'ha planificat amb motiu de la festivitat de el 9 d'octubre i en què ha comptat amb la participació de diverses associacions locals i amb un ampli planter d'artistes i companyies valencianes. Un conjunt d'activitats transversals amb gust folklòric que inclouen des dansa, música, pilota i que recupera, després de l'aturada de l'any passat per la pandèmia, el tradicional Ciclopasseig. 

Els actes s'estendran des d'aquest divendres, 1 d'octubre, i arrencaran amb 'Què flamenca sóc !, un espectacle fusió de folklore valencià i flamenc. L'actuació tindrà lloc a l'Auditori Municipal i les entrades estan disponibles a Elientrada. 

Per la seva banda, el matí de dissabte 2 se celebrarà a la localitat la Fira Gent Gran, que obrirà amb l'actuació de Gegants i Capgrossos acompanyats pel grup de dolçainers de l'Associació Cultural Folklòrica La llauradora, seguit d'un dinar amb degustació de productes valencians. A partir de les 11 hores serà el torn de les actuacions musicals de l'Escoleta de l'Cor amb la interpretació de 'La vida d'Amparito' i de el grup les WOT amb 'Aquells meravellosos anys 50'. Mentre, a la tarda, l'Auditori acollirà 'Temps d'abraçar', un homenatge a les víctimes de l'Covid-19. L'entrada serà gratuïta amb invitació que s'ha de retirar també a Elientrada. 

A més, el diumenge 3, La llauradora oferirà danses professionals, tocaetes de tabal i dolçaina i dansa a les 11 hores des de la Plaça de l'Església i, a partir de les 12 hores, a la plaça Pau i Llibertat un concert d'intercanvis musicals amb la interpretació i dansa de diversos boleros i fandangos.  

Per la seva banda, el dijous 7 d'octubre, la Biblioteca celebrarà, a les 17.30 hores, un contacontes especial per als i les més petites de la casa titulat 'L'oncle Vicent' i, posteriorment, la plaça Pau i Llibertat acollirà el concert ' botifarra amb el cor ', una nova oportunitat per a tot aquell públic que no va poder assistir a l'Festival Estiu a la Torre. Pep Gimeno estarà acompanyat, una vegada més, pel Cor de l'Eliana i La llauradora.

La víspera de la festividad abrirá al público la exposición Ruta de la Seda en el Nou Espai del Centro Sociocultural. Una colección, que se podrá visitar hasta el próximo 22 de octubre, para conocer el cultivo de la morera en el mundo rural valenciano entre los siglos XV y XX. El mismo viernes, a partir de las 17.30 horas, se celebrará un taller para los más pequeños de juegos de pilota valenciana, seguido de la tradicional partida de exhibición entre los cuatro mejores pilotaris profesionales del momento. Por su parte, la plaza Pau i Llibertat acogerá, a partir de las 19.30 horas, un concierto de la Escuela Coral en el que interpretarán un amplio repertorio de canciones tradicionales pero también de grupos actuales del panorama valenciano como Obrint pas o El diluvi.

La programación se cerrará el próximo sábado, Día de la Comunitat Valenciana, con la 23 edición del Ciclopasseig que, como medida excepcional este año, requerirá inscripción previa en las oficinas del Polideportivo. El cierre a la jornada del 9 d'octubre la protagonizará de The troupers circ, un espectáculo familiar con cuatro entrañables artistas de un circo clásico que deberán encontrar su nuevo lugar en el mundo. A su fin, se lanzará un ramillete de fuegos artificiales, que no podrían faltar, como clausura de estas celebraciones en l'Eliana.

El primer edil, Salva Torrent, ha destacat el trasllat de molts d'aquests esdeveniments a la plaça Pau i Llibertat com a mesura de seguretat enfront de la pandèmia i ha recordat que són dates de celebració per a tots els valencians i valencianes, però també de reivindicació ' sobre allò que volem ser com a poble '. 







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon