Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana es ratifica en la línia d'una mobilitat sostenible, saludable i segura


Del 16 al 22 de setembre s'ha celebrat la Setmana Europea de la Mobilitat, en la qual l'Eliana ve participant des de l'any 2012 amb l'objectiu de convertir-se en una ciutat de proximitat, sostenible, saludable i segura. El lema d'aquesta campanya de 2021 és: "Per la teua salut, mou-te de manera sostenible" i culmina, com és habitual, amb el Dia Mundial sense Automòbil, una jornada per a reflexionar sobre la necessària i constant transició cap a l'ús d'altres mitjans de desplaçament que permeten aconseguir una mobilitat diversificada i equilibrada.

L'Ajuntament de l'Eliana continua aprofundint en la reordenació de l'Àrea Central amb l'objectiu de pacificar el trànsit, guanyar espai segur a la vorera per al vianant i aconseguir amples de circulació accessibles. Per a això ha anticipat l'eixamplament de voreres previst en el tram del carrer Forces Armades comprés entre la calle Ave María i Major. La vorera ha passat d'un ample de 1,05 metres a 3,15 metres totals i s'ha actualitzat la senyalització horitzontal, renovant i reforçant la pintura dels passos de vianants i guals, a més de col·locar jardineres en aquesta via que té una velocitat limitada a 30 km/hora.

D'altra banda, s'ha unificat l'amplària del carril de circulació al carrer Alcalde Enrique Daríes, en el seu tram inicial entre Forces Armades i Corts Valencianes, amb l'objectiu d'evitar estacionaments indeguts de vehicles amb pèrdua de visibilitat, risc per a vianants i pèrdua de fluïdesa de la circulació. A més, s'ha ampliat igualment l'amplària a la vorera i s'han col·locat tres nous aparca-bicicletes.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat en aquesta efemèride l'aposta de l'Eliana per afavorir la ciutat de proximitat, establint un repartiment equilibrat de l'espai urbà destinat a mobilitat motoritzada i no motoritzada, d'acord amb les polítiques de l'Agenda Urbana Espanyola i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. "La intenció és prioritzar, en la mesura que siga possible, la ciutat per al vianant afavorint els itineraris continus, segurs i responsables i propiciant una forma de vida més saludable i activa", ha conclòs.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon