Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

L'Eliana es ratifica en la línia d'una mobilitat sostenible, saludable i segura


Del 16 al 22 de setembre s'ha celebrat la Setmana Europea de la Mobilitat, en la qual l'Eliana ve participant des de l'any 2012 amb l'objectiu de convertir-se en una ciutat de proximitat, sostenible, saludable i segura. El lema d'aquesta campanya de 2021 és: "Per la teua salut, mou-te de manera sostenible" i culmina, com és habitual, amb el Dia Mundial sense Automòbil, una jornada per a reflexionar sobre la necessària i constant transició cap a l'ús d'altres mitjans de desplaçament que permeten aconseguir una mobilitat diversificada i equilibrada.

L'Ajuntament de l'Eliana continua aprofundint en la reordenació de l'Àrea Central amb l'objectiu de pacificar el trànsit, guanyar espai segur a la vorera per al vianant i aconseguir amples de circulació accessibles. Per a això ha anticipat l'eixamplament de voreres previst en el tram del carrer Forces Armades comprés entre la calle Ave María i Major. La vorera ha passat d'un ample de 1,05 metres a 3,15 metres totals i s'ha actualitzat la senyalització horitzontal, renovant i reforçant la pintura dels passos de vianants i guals, a més de col·locar jardineres en aquesta via que té una velocitat limitada a 30 km/hora.

D'altra banda, s'ha unificat l'amplària del carril de circulació al carrer Alcalde Enrique Daríes, en el seu tram inicial entre Forces Armades i Corts Valencianes, amb l'objectiu d'evitar estacionaments indeguts de vehicles amb pèrdua de visibilitat, risc per a vianants i pèrdua de fluïdesa de la circulació. A més, s'ha ampliat igualment l'amplària a la vorera i s'han col·locat tres nous aparca-bicicletes.

L'edil de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat en aquesta efemèride l'aposta de l'Eliana per afavorir la ciutat de proximitat, establint un repartiment equilibrat de l'espai urbà destinat a mobilitat motoritzada i no motoritzada, d'acord amb les polítiques de l'Agenda Urbana Espanyola i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. "La intenció és prioritzar, en la mesura que siga possible, la ciutat per al vianant afavorint els itineraris continus, segurs i responsables i propiciant una forma de vida més saludable i activa", ha conclòs.


Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :