Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte GUARDIAN, segona infraestructura contra incendis més gran del món en fase de proves en Riba-roja i Paterna


El projecte GUARDIAN, finançat per la UE, quedarà conclòs en el primer semestre del 2022.

En les últimes setmanes, el projecte GUARDIAN, destinat a augmentar la resiliència a incendis en zones d'interfície urbana-forestal del Parc Natural del Túria, està duent a terme les primeres proves pilot.

Així, en aquests moments, s'està comprovant el correcte funcionament de la infraestructura hidràulica, consistent en 6.500 metres de conduccions i 5 depòsits que s'encarreguen de recollir l'aigua de l'estació regeneradora i conduir-la fins a les 40 torres fixes SIDEINFO que ja han quedat instal·lades íntegrament i que augmentaran la protecció contra incendis en 35 hectàrees d'aquest Parc Natural.

Durant les pròximes setmanes, l'equip de Medi XXI GSA treballarà per a continuar ajustant els nivells d'aigua que les torres SIDEINFO aportaran a aquesta zona verda en funció de l'estat d'aquesta. Per a això, s'ha instal·lat una xarxa sensorial sense fil (SIDEINFO NETSense) que monitora el risc d'incendis forestals del Parc Natural en temps real i permet als seus gestors activar el sistema defensiu en cas de necessitat, tant amb caràcter preventiu (baixar temperatura, incrementar humitat) com per a combatre incendis forestals en curs.

Així mateix, un sistema de telecontrol supervisarà el funcionament, tant de la infraestructura hidràulica instal·lada per Hidraqua: nivells de depòsits, bombaments, estació regeneradora d'aigua, etc; així com el de les infraestructures de prevenció i defensa: senyals dels sensors i activació torres d'aigua. Hidraqua i Medi XXI GSA estan comprovant que les ordres de distribució i emmagatzematge es realitzen de manera adequada; i que no produeixen pèrdues o qualsevol altra anomalia que puga afectar el correcte funcionament de la instal·lació.

D'altra banda, es continua treballant en les preses d'aigua que permetran l'ús de canons portàtils, complementaris a les torres ja instal·lades, per a incrementar la resiliència i l'aportació d'aigua en cas de risc extrem o incendi.

Per a aconseguir la posada en marxa d'aquest projecte GUARDIAN compta amb un equip tècnic, liderat per l'Ajuntament de Riba-roja, i en el consorci de la qual s'inclouen l'Ajuntament de Paterna, Hidraqua, Medi XXI GSA, Cetaqua, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de València i que compta amb la col·laboració de la mateixa Generalitat Valenciana.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assegurat "entrem en la recta final d'aquest important projecte, que redundarà en l'increment de la seguretat dels nostres veïns i veïnes, que resideixen en les zones residencials pròximes al Túria. En breu, el sistema estarà completament operatiu en els pròxims mesos".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon