Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cap de setmana s'ha clausurat la cinquena edició del Festival l'Eliana cinema



El curtmetratge 'Pinza buena, pinza mala' s'alça amb l'Espiral Daurada, mentre 'Tendidos' s'emporta la plata i el reconeixement del públic.

Aquest passat dissabte, 25 de setembre, ha tingut lloc la Gala de clausura del festival l'Eliana Cinema amb el lliurament de guardons als premiats d'aquesta cinquena edició. L'Auditori Municipal va vestir de catifa roja per a rebre a personalitats del món del seté art com els actors Paco Sarro i Paloma Vidal. L'acte va obrir i va tancar amb l'actuació del Cor de l'UME i la seua interpretació de peces cinematogràfiques com la coneguda 'Americanos', en homenatge a Luís García Berlanga en el centenari del seu naixement. El grup valencià King Kool va acompanyar la gala amb la seua música i toc d'humor.

El concurs, entre més d'una desena d'activitats programades, té com a eix principal la seua secció 72 hores, en la qual equips de rodatge participants realitzen un curt de temàtica lliure i amb localitzacions a l'Eliana durant tres dies. Així, el primer premi dotat amb 800 euros i l'anhelada Espiral Daurada, va recaure en el grup Piramon pel seu curtmetratge 'Pinza buena, pinza mala'. En segon lloc, amb una dotació econòmica de 400 euros, el guardó va recaure en el curtmetratge 'Tendidos', del grup NTNI. El diploma honorífic va ser entregat per l'actriu valenciana Paloma Vidal, a la qual hem pogut veure recentment a la pantalla gran del Cinema d'Estiu amb 'La boda de Rosa'. El bronze, dotat d'una ajuda de 200 euros, va anar a parar a les mans de l'equip Les trois per 'Mi plaza'. El premi va ser entregat per Paco Sarro, actor valencià de pel·lícules com 'El desentierro' i sèries com a 'L'Alqueria Blanca'.

Enguany, com a novetat, el festival ha afegit un esment especial a dos curtmetratges realitzats pel IES l'Eliana. El diploma a Millor Fotografia, atorgat per Calatayud Estudio, va anar per al curtmetratge 'Animal', de Impact Films. Per part seua, el Millor Guió, entregat per la guionista i sòcia de la EDAV, Antonia Montaner, va anar per a a el llorejat 'Pinza buena, pinza mala'. La Millor Interpretació, seleccionada per APLAE i Teatreliana, va anar per a Carmela Català, per la seua actuació protagonista en el platejat 'Tendidos'. Com a anys anteriors, l'associació local Marietes atorga un premi al curtmetratge que destaque pel seu tractament de la diversitat sexual. Enguany ha sigut per a 'Colgada de ti', del grup Firmamos y ya veremos. La distinció del públic va ser, així mateix, per a 'Tendidos'.

L'alcalde, Salva Torrent, ha agraït a l'associació l'Eliana Cinema l'organització de la festa del cinema en la localitat que, durant quinze dies, ha oferit a professionals, amateurs i amants cinematògrafs classes magistrals a càrrec de Nacho Ruipérez, projeccions de cintes valencianes com 'Lejos del fuego' de Javier Artigas, a més d'interessants col·loquis com el d'Emilio Martí o Paqui Méndez, així com la projecció de curts de cineastes elianers com 'El caso de Marcos Rivera' de Pedro Uris, 'Keeper of peace' de Kevin Castellano, 'Last trial' de Marino Darés i la presentació del llibres com 'Berlanguiana' de Vicente Muñoz Puelles.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon