Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Des d'Unides Podem-Esquerra Unida demanen les competències de rodalies per a l'entitat FGV i per al 2022

Les deficiències del servei de rodalies obliguen a Unides Podem – Esquerra davant les deficiències del servei

Amb un cúmul de problemes als rodalies valencians, i després d’anys reivindicant la gestió, aquesta podrà passar a mans autonòmiques

Esquerra Unida ha impulsat la proposta perquè es puga debatre amb el govern estatal i s’incloga als Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2022. Es preveu el traspàs de la competència, les línies pressupostàries associades i el personal, actualment dins d’Adif. Els problemes amb el servei de rodalia al País Valencià venen de lluny, però els darrers temps s’havien intensificat, fins i tot donant peu a protestes ciutadanes l’any passat.

Malgrat tant de temps reivindicant la competència i tot i estar prevista a l’Estatut d’autonomia, el servei continuava sent gestionat per l’Estat. Des de la formació d’esquerres anaven reivindicant un nou model de rodalia amb capacitat per vertebrar el territori, reduir l’ús del vehicle privat i que estiguera centrat en les necessitats del poble valencià, entenent que cal una gestió directa per a prioritzar aquest servei davant el de l’alta velocitat, el qual ha rebut en els darrers anys quatre vegades més inversió que el servei de Rodalies.

Per a Cristian Veses “amb els recursos suficients, la Generalitat Valenciana està preparada per a gestionar el servei de Rodalies des de l’entitat FGV”, el responsable d’acció política d’EUPV ha declarat que “una gestió més propera al territori amb millor coneixement de les necessitats donaria millors inversions i finalment una millor qualitat del servei”.

La pèrdua constant d’usuaris als rodalies valencians feia mostra del maltractament sistemàtic i la desastrosa situació: la reducció de freqüències, les cancel·lacions i problemes constants amb la puntualitat, havien augmentat la desconfiança entre la ciutadania. Aquesta degradació del servei venia donant-se per mancances estructurals i per l’infrafinançament valencià, qüestions que s’hauran d’abordar juntament amb el traspàs competencial.Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :