Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ahir va entrar en vigor la nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de Llíria

La nova Ordenança de Mobilitat Sostenible de Llíria ha entrat ja en vigor després de la seua recent publicació en el Butlletí Oficial de la Província. L'aplicació d'este nou marc normatiu estableix, com a principals novetats, el foment de l'ús de la bici, la reducció de la velocitat a 30 en pràcticament tot el nucli urbà i la regulació dels VMP.

L'edil de Mobilitat Sostenible, Paco García, ha destacat que esta ordenança "s'adapta a les noves concepcions de trànsit del segle XXI, prenent com a referència la  norma que ha desenvolupat i facilitat l'Autoritat de Transport Metropolità de València".

Esta normativa, a més de limitacions en la velocitat de circulació, també inclou  importants actualitzacions vinculades amb la seguretat ciutadana en les zones per als  vianants i el seu desenvolupament a la ciutat, el foment de l'ús de mitjans de transport  menys contaminants, com la bicicleta, o la regulació dels nous vehicles de mobilitat personal (VMP) per a garantir la convivència entre este tipus de transport amb els mitjans  tradicionals i els vianants.

L'objectiu d'esta nova norma és harmonitzar els diferents usos de les vies i espais urbans, inclosos el dels vianants, el de circulació de vehicles, bicicletes, Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), l'estacionament, la càrrega i descàrrega, així com les diferents necessitats d'ús de l'espai públic relacionades amb la mobilitat.

"En esta legislatura hem fet una aposta decidida per a millorar la mobilitat a la ciutat de Llíria i garantir la seguretat dels vianants. Hem ampliat, millorat i generat nous aparcaments dissuasius, reduint l'impacte dels vehicles en el centre del nucli urbà. A més, s'ha encarregat l'elaboració d'un Pla Director de la Bicicleta, amb la fi també de millorar la xarxa de carrils bici, i s'ha impulsat un Pla de Mobilitat Urbana i, ara, s'ha generat una nova normativa que faça compatibles les diferents necessitats i usos", ha explicat el regidor.

Totes les mesures adoptades tenen, igualment, com a objectiu la protecció del medi ambient, tractant de reduir les emissions tòxiques dels vehicles tradicionals que amenacen, entre altres qüestions, la qualitat de l'aire, i garantir al mateix temps la seguretat viària i la salut de les persones.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon