Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja constitueix el Consell Local per a implantar l'Agenda 2030 que preveu una reducció de les emissions de CO₂


El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la constitució del Consell Local per a la implantació de l'Agenda 2030 en la localitat dins dels acords previstos en virtut de la seua adhesió a la Xarxa d'Entitats Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i entre els objectius de les quals està prevista una reducció dràstica de les emissions de diòxid de carboni (CO₂).

L'acord afavorit per l'equip de govern del PSPV de Riba-roja de Túria ha comptat amb el suport de Compromís, Esquerra Unida i Podem Riba-roja Pot mentre que el Partit Popular i Ciutadans han optat per l'abstenció i, finalment, Vox ha votat en contra. Aquesta proposta està inclosa en la labor que duu a terme la Regidoria de Planificació Estratègica.

La constitució del Consell Local de Riba-roja de Túria suposa, en la pràctica, un fòrum de trobada amb la resta de la societat, els actors socials i polítics i la resta de les entitats implicades en el desenvolupament dels programes que impliquen una configuració sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el marc del Pla Estratègic Participat de la localitat en el període 2017-2025.

El Consell Local per a la implantació de l'Agenda 2030 contribuirà al desenvolupament de les polítiques i els plans encaminats a un major respecte sobre el medi ambient i, al mateix temps, una major justícia social i econòmica a Riba-roja de Túria. El ple municipal ha donat llum verda, a més, i de manera provisional al reglament regulador del citat organisme públic.

La proposta confirmada pel ple és una iniciativa pionera de la Regidoria de Planificació Estratègica de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria que pretén dur a terme l'elaboració i el desenvolupament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible continguts en el Pla Estratègic Participat que l'actual govern porta implementant des de l'anterior legislatura.

El desenvolupament sostenible, les necessitats en justícia social i la preservació del clima són algunes de les qüestions pendents de resoldre en l'horitzó més pròxim en l'àmbit d'un món globalitzat que ha qüestionat la realitat social en deixar al descobert que els recursos són limitats, el planeta és limitat i, per tant, el temps també ho és.

El Consell Local de Riba-roja respondrà a la pluralitat emanada de la societat actual i estarà integrat pels representants de tots els partits polítics, els representants de les associacions, els sindicats, les associacions empresarials, els representants religiosos i totes aquelles entitats que tinguen propostes i iniciatives que aportar al desenvolupament sostenible.

Per tant, és necessària una identificació i una implicació fefaent per part de tots els àmbits, tant les regions, les províncies, les comarques, les comunitats i, especialment, els municipis, entre ells Riba-roja de Túria. Només des d'una visió pragmàtica i realista serà possible executar les polítiques i els programes que permeten erradicar les disfuncions que actualment es viuen en diversos àmbits, tant socials com econòmics que perjudiquen el desenvolupament sostenible.

El citat Consell Local tindrà, a més, com una de les seues funcions principals la divulgació de totes les seues iniciatives i plans previstos a la resta de la societat, els representants socials i polítiques. El seu objectiu és afavorir un debat en el si de la societat local per a conscienciar a totes les parts implicades i una prioritat cap als acords basats en la governança integrada i participativa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la constitució d'aquesta entitat "és la prova fefaent del compromís que té aquest equip de govern i aquest ajuntament per lluitar per un món més just i amb un major respecte cap al nostre medi ambient, per això, en el qual l'emissió del diòxid de carboni i el compliment dels objectius sostenible són un eix central en l'actuació"

.
.

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :