Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Llíria impulsa el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM) i llança una pàgina web


L'Ajuntament de Llíria impulsarà l'elaboració del Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM), per a configurar les actuacions estratègiques que faciliten la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) al municipi. Esta iniciativa ja s'ha donat a conéixer al teixit associatiu local en una primera presentació informativa sobre les característiques d'este programa.

L'objectiu d'este projecte, tal com ha explicat el primer edil, Joanma Miguel, "és establir les prioritats locals per a la construcció d'un municipi més sostenible, analitzant les línies d'actuació que haurà de seguir l'Ajuntament per als pròxims 10 o 15 anys, per la qual cosa té un marcat caràcter transversal que afecta les diferents àrees municipals".

A més, cal recordar, per exemple, que només els projectes continguts en este document podran ser objecte dels plans d'inversió de Diputació de València.

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha explicat "ja hem iniciat els primers treballs per a la redacció d'este pla, que tindrà molt en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) emmarcats dins de l'Agenda 2030". "L'elaboració d'este programa d'actuació servirà per a avançar cap a un disseny de municipi molt més habitable, saludable, intel·ligent i sostenible, que són els grans reptes marcats per Europa per a esta dècada", ha destacat Morató.

Un model de municipi que pretén ser inclusiu i just, per la qual cosa el desenvolupament del PUAM també requerirà del suport actiu d'un agent clau per al progrés del municipi, la ciutadania.

Per això, "és imprescindible la participació ciutadana en este pla. Necessitem comptar amb l'opinió dels veïns i veïnes, especialment de la joventut, perquè estem parlant del futur del seu municipi, i al mateix temps promoure un diàleg basat també en el consens dels grups polítics en els processos d'elaboració del programa que durem a terme, per a poder detectar el conjunt de problemes i analitzar quin ha de ser el full de ruta a seguir per a construir la Llíria que tots volem, una ciutat millor", ha assenyalat Joanma Miguel.

S'ha creat una pàgina web ( http://puamlliria.com/ ) que conté tota la informació sobre el PUAM, i en la qual a més la ciutadania i associacions podran realitzar les seues aportacions per a crear un municipi més habitable i sostenible emplenant una senzilla enquesta : https://bit.ly/2UNceC5 .




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon