Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Formació de Persones Adultes de l'Eliana fa balanç del curs 2020-2021, l'alumnat es manifesta molt satisfet

També s'ha dut a terme una enquesta de satisfacció entre l'alumnat de Valencià amb resultats molt positius.

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes de l'Eliana (FPA) ha fet balanç del curs 2020-2021 per a analitzar resultats en un any clarament marcat per la pandèmia de Covid-19. També ha realitzat una enquesta de satisfacció entre l'alumnat de Valencià per a analitzar la valoració del servei per part dels seus usuaris.

En els cursos de Formació Bàsica es van matricular en total 50 alumnes i alumnes, dels quals 11 ho van fer en Neolectura, totes dones i un home i la majoria d'edats superiors als 75 anys. D'Educació Base va haver-hi 12 persones matriculades amb edats de 75 a 80 anys. La situació epidemiològica ha reduït notablement l'assistència a classe en aquests grups.

A més, en les Proves Lliures de Graduat en Secundària va haver-hi 27 persones matriculades. Dels 20 que van acabar el curs, 15 es van presentar a les Proves, dels quals 5 han aconseguit el títol i 10 s'han quedat amb tres o quatre assignatures pendents. Quant a les Proves d'Accés a Cicles Formatius de Grau Mitjà, les 7 persones que es van presentar van aconseguir superar-les.

En idiomes, quasi tots els nivells de Valencià van completar els grups amb 15 alumnes excepte el B1 que va tindre 8. Es van impartir classes d'A2, B1, B2, C1 (dos grups), C2 i tres nivells de Conversa. En total 128 persones matriculades. Els tres nivells de Castellà per a Estrangers es van completar amb 61 alumnes i alumnes.

D'altra banda, es va dur a terme una enquesta de satisfacció entre l'alumnat de Valencià, per a conéixer l'opinió de les persones usuàries del servei amb intenció de possibles millores de cara a cursos esdevenidors. Es preguntava sobre l'accessibilitat del Centre, si estava ben comunicat i prou dotat, si són còmodes les instal·lacions i ben il·luminades i si s'han respectat les mesures Covid. Sobre la matèria, l'alumnat declara que s'adapta a les seues necessitats i al que demana la JQCV, està ben organitzada, és clara i amb suficients exercicis. També l'enquesta reflecteix un alt grau de satisfacció respecte al professor, que és de més de 90 sobre 100 en tots els ítems.

La FPA de l'Eliana té ja preparada la seua oferta educativa reglada per al curs 2021-2022, amb els mateixos cursos que enguany. El període de matrícula s'obrirà al setembre i s'espera que tinga tan bon acolliment com sempre, especialment referent a idiomes que tradicionalment és el més demandat. Per a la regidora de Formació, Eva Santafé, “la formació d'adults juga un paper molt important en la nostra societat especialment per a les persones que no van tindre accés a ella durant la seua infància i joventut”, afegint que mai és tard per a aprendre i adquirir coneixements.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon