Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El exalcalde de Nàquera Ricardo Arnal inhabilitat 7 anys per prevaricació

Així ha quedat fixat en una sentència d'un jutjat penal de Llíria en el qual el exalcalde ha acceptat un acord de conformitat amb el fiscal i l'acusació, per la qual cosa la sentència ja és ferma. Amb aquesta són tres les condemnes d'Arnal que va estar d'alcalde des del 2003 al 2011 pel PSPV-PSOE

Es reconeix que va adjudicar contractes d'obra sense traure'ls a licitació pública, en el llit legal, per valor de 871.778 euros.

Segons conta la sentencia, en 2007, amb Ricardo Arnal com a alcalde, es va convocar el concurs públic per a la contractació del servei de subministrament d'aigua i proveïment domiciliari a les urbanitzacions i disseminats de Nàquera en règim de concessió administrativa. Dos mesos més tard, el ple de Nàquera va aprovar l'adjudicació de l'obra a Aigües de València S. a. per un preu fix anual de 60.000 euros i una inversió de 1,2 milions d'euros, tal com va quedar reflectit en el contracte municipal.

No obstant això, tal com es recull en la sentència, el jutge sosté que Arnal, com a alcalde de l'Ajuntament de Nàquera i membre de la Junta de Govern local, «sabent la seua il·legalitat, va aprofitar el contracte de concessió de subministrament d'aigua potable per a adjudicar a la mercantil Aigües de València S. a. l'enllumenat públic de la urbanització San Miguel, així com altres obres i instal·lacions que no guardaven cap relació amb l'objecte del contracte».

En el seu escrit, el jutge enumera aquestes actuacions que va executar Aigües de València S. a. sense el preceptiu concurs públic. Es refereix a la «adequació del pou dels Voltes, Línia Aèria, CT Pou Els Voltes, Línia subterrània i CT Pol.3, connexió impulsió i portada pou Els Voltes, relavació San Miguel, millora de rendiment i canvi de vàlvules i actuacions de Xarxa Bonança».

Totes aquestes obres executades es van cobrar per un total de 871.778 euros i segons afirma el jutge, l'adjudicatari -Aigües de València- les va cobrar als usuaris del servei de proveïment d'aigua mitjançant la seua inclusió en la tarifa del servei.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon