Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Orgull LGTBI+ ha recorregut els carrers de València, la vespra d'una Llei que serà històrica

 Fins i tot, la Generalitat a penjat la pancarta a la façana

La marxa ha eixit a les 20 hores des de l’albereda, creuant el pont de l’Exposició i la Porta de la mar, i ha recorregut el carrer de Colom fins arribar al carrer Xàtiva davant de l’estació del Nord. Les més de 50 entitats, partits polítics, associacions, sindicats, col·lectius i organitzacions convidades a desfilar darrere de la primera pancarta han signat un document amb les reivindicacions del Manifest de l’Orgull LGTB+ 2021 per a reclamar el govern central la necessitat d’una llei trans estatal.

La manifestació de l’Orgull LGTB+ 2021 a València reclama la igualtat de tracte i de drets de les persones trans, independentment del seu lloc de naixement

La manifestació de l’Orgull LGTB+ organitzada per Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, ha tornat als carrers de València, després de l'absència de l'any passat per la pandèmia, per a celebrar els avanços fins ara i reivindicar una llei trans estatal que reconega els drets de les persones trans, amb independència del seu lloc de naixement.

 S'ha pogut escoltar amb claredat que els participants tenien clar que sinó era demà en el Consell de Ministres, seria en el següent, però que la Llei Trans ja eren una realitat. Enguany han sigut les pantalles mòbils que han substituït a les carrosses d'altres anys, però l'efecte s'ha notat i la manifestació ha tornat al carrer.

En aquesta ocasió han sigut exclusivament persones trans les portadores de la pancarta de capçalera de la manifestació, d’igual manera que les dones trans negres d’Stonewall es posaren al capdavant del moviment LGTB+ en els anys 70. 

El Manifest signat per les organitzacions (més de 50) reconeix la lliure determinació de gènere i la despatologització de les identitats trans perquè no són privilegis sinó la base per a la igualtat real de les persones trans que cal legislar. 

Existeixen també les infàncies trans i deuen poder <<viure segons la seua identitat i expressió de gènere sense patir hostilitat, incomprensió familiar o assetjament escolar» sense trobar, en un futur, els entrebancs a què s’enfronten les generacions actuals i anteriors. Per això reclamen solucions urgents en àmbits com ara la salut –també la sexual i reproductiva–, l’ensenyament, l’ocupació, l’habitatge i la seguretat personal, comptant també amb les companyes migrants. Ha manifestat una portaveu de Lambda.


Molt ampli suport social

Col·lectius LGTB+ de tota la Comunitat Valenciana han obert la manifestació: Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar; Diversa UPV; AMPGYL, Asociación de Madres y Padres de Gays, Lesbianas, Bisexuales y Transexuales;  Chrysallis, Asociación de Familias de Menores Trans; Col·lectiu LGTB+ Queer Fest de Castelló; Ponts d’igualtat Alcoi; CLGS, Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor; Ponts de igualtat Petrer; Dança inclusiva; ACEs, Asexual Community España; Sumant; Mirall i Mariola LGTBI+. I els clubs esportius LGTB+ com la Peña LGTBI VCF, el Club Esportiu LGTBI+ Dracs, el Club Esportiu LGTB+ Samarucs, la Federación de Taekwondo de la Comunidad Valenciana i Valencia Bid City Gay Games XII 2026.

Darrere han marxat les entitats socials: Comité Antisida Comunidad Valenciana; Avacos-H; Calsicova, Coordinadora d’Associacions de VIH i sida; Psicólogas y Psicólogos sin Fronteras; Acaronar; Federació d’Associacions Veïnals de València; Valencia Acull; Amnistía Internacional València; Consell Valencià de la Joventut; Àmbit; Consell de la Joventut de València; Movimiento Contra la Intolerancia; Museari; Ballona Matata; Tymbals DiPercusión; Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV); Lliures i combatives; CIEs No; la Plataforma del voluntariado de la Comunitat Valenciana; i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la CV. I del món educatiu, FAMPA; IES Tavernes Blanques i el Sindicat d´Estudiants del País Valencià.

Sindicats i partits polítics han estat presents en la manifestació: Intersindical Valenciana; EUPV; Compromís; PCPE; Democrats Abroad; Podem València; Esquerra Republicana del País Valencià; UGT PV; CCOO PV; i PSPV-PSOE.

Malgrat no ser possible la presència de vehicles en la manifestació d’enguany, els locals d’oci han volgut acompanyar les reivindicacions de les persones trans: Nunca digo no, Asociación Liberal Valenciana LGTBI, The Muse, Deseo 54, La boba y el gato rancio –local al que aquest cap de setmana li han destrosat la bandera arciris que té a la façana– i l’Asociación Liberal Gay de Valencia COC. Han animat la marxa reivindicativa les batukades Tiakatú, Rebombori, Kultrún XX, Carimbolada Soul, Free For Sha-ba, Tro de bac, Borumbaia, Eywä Batucada i Aiyé Aixé.


Font del llistat Lambda.

Lambda, el diumenge a la plaça de l'Ajuntament a una performance



La façana de la Generalitat foto Levante-emv




*Fotos col.laboradors de Crònica.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon