Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria presenta el documental 'Les Escoles: 100 anys d'Escola Pública'



L'Ajuntament de Llíria va presentar ahir, al el teatre de la Unió Musical, el documental 'Les Escoles: 100 anys d'Escola Pública'. Esta peça audiovisual sobre el CEIP Sant Vicent Ferrer, que està disponible en el canal de YouTube del consistori, construeix un repàs als 100 anys d'història d'este emblemàtic centre educatiu a través de diferents testimonis.

Encara que 'Les Escoles' van ser inaugurades l'any 1931, va ser al novembre de 1920 quan el Consell de Ministres publicava un Reial Decret per a promoure la construcció d'edificis escolars en tot l'Estat, prèvia petició dels ajuntaments. D'esta manera, s'impulsava un pla estatal d'infraestructures educatives que seria el germen del nou col·legi de Llíria. I al maig de 1927 s'aprovava el projecte de construcció amb un pressupost de 555.999,78 pessetes. A més del seu ús escolar, durant la Guerra Civil es va reconvertir en hospital militar.

La directora de producció del projecte, Clara Martínez, ha explicat que "l'objectiu és mostrar la gran importància que ha tingut un centre pioner com el Col·legi Sant Vicent per al municipi i per a la comarca". "Els relats que construeixen este documental ens ajudaran a posar en valor eixe pensament per un ensenyament públic que va començar a Llíria gràcies a esta escola", ha recalcat.

Este documental ha sigut desenvolupat per un equip de treball de la productora audiovisual Trencafilms, conformat per la mateixa Clara Martínez, Nuria Vázquez i Jaume Verdú. Amb un exhaustiu treball de recerca han pogut recollir anècdotes que, de l'una o l'altra forma, mostren l'impacte que ha tingut este emblemàtic edifici en la localitat.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha indicat que este documental "permet garantir la perdurabilitat d'eixes fonts orals que tant de valor històric ens aporten". "Estic convençut que escoltar tots els testimonis de les persones que han passat pel Col·legi Sant Vicent ens farà valorar, encara més, el grandíssim treball i esforç que hi ha darrere del que hui dia coneixem com l'educació pública i el que ha significat este centre per a generacions de llirians i llirianes", ha explicat el primer edil.

VIDEO



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon