Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Llíria flexibilitza la normativa de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privadesL'Ajuntament de Llíria ha flexibilitzat, en el seu Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), les normes de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades, complint així una demanda veïnal arrossegada des de l'aprovació del Pla l'any 2006. Segons explica la regidora d'Ordenació del Territori i Emergència Climàtica Elena Jiménez, "estes noves disposicions s'han adoptat dins de la modificació núm. 29 del Pla General d'Ordenació Urbana".

Estes es referixen, bàsicament, a actuacions que afecten obres particulars dins de parcel·les privades, distàncies als límits, definició de construccions auxiliars, lleugeres i obertes, distàncies als límits per a piscines i basses a nivell de rasant de la cota natural i per damunt d'esta, tancament de parcel·les que donen al carrer i mitgeres, entre altres similars. "La prioritat serà mantindre sempre la coherència amb els criteris i els objectius establits pel pla municipal per a estes zones", ha indicat Jiménez.

Amb esta nova normativa es pretén atendre la demanda ciutadana de les persones residents en urbanitzacions, que reclamen majors condicions de seguretat i privacitat en el tancament de parcel·les de les urbanitzacions en sòl urbà i urbanitzable.

A més, també incideixen en la reducció del nombre d'infraccions urbanístiques en matèria de tanques que no respecten els paràmetres establits en el PGOU, i en la possibilitat d'incorporar els avanços tecnològics que han propiciat que actualment s'utilitzen altres materials en la construcció d'estos elements, que, correctament regulats, podrien emprar-se en l'execució de tanques sense desharmonitzar amb l'entorn.

A més, la regidora ha recalcat que "es complirà la necessitat de les persones propietàries en la realització de construccions auxiliars, les quals trobaran, en esta nova ordenació, una eixida a unes certes limitacions que hi havia fins ara en reculades, distàncies entre construccions i límits". També es donarà en matèria de construccions típiques d'estos nuclis residencials com ara garatges, paellers, trasters, piscines o basses, porxos o umbracles.

Finalment, Jiménez ha manifestat que "este és un gran avanç que resol part de la problemàtica generada els últims anys respecte d'este tipus d'obres auxiliars i tancaments. S'atén, d'esta manera, les demandes veïnals i es facilita la gestió i la construcció d'estos elements a les zones residencials del municipi".
 Segons fonts del govern municipal.
Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :