Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria flexibilitza la normativa de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades



L'Ajuntament de Llíria ha flexibilitzat, en el seu Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), les normes de tanques, tancaments i obres auxiliars en parcel·les privades, complint així una demanda veïnal arrossegada des de l'aprovació del Pla l'any 2006. Segons explica la regidora d'Ordenació del Territori i Emergència Climàtica Elena Jiménez, "estes noves disposicions s'han adoptat dins de la modificació núm. 29 del Pla General d'Ordenació Urbana".

Estes es referixen, bàsicament, a actuacions que afecten obres particulars dins de parcel·les privades, distàncies als límits, definició de construccions auxiliars, lleugeres i obertes, distàncies als límits per a piscines i basses a nivell de rasant de la cota natural i per damunt d'esta, tancament de parcel·les que donen al carrer i mitgeres, entre altres similars. "La prioritat serà mantindre sempre la coherència amb els criteris i els objectius establits pel pla municipal per a estes zones", ha indicat Jiménez.

Amb esta nova normativa es pretén atendre la demanda ciutadana de les persones residents en urbanitzacions, que reclamen majors condicions de seguretat i privacitat en el tancament de parcel·les de les urbanitzacions en sòl urbà i urbanitzable.

A més, també incideixen en la reducció del nombre d'infraccions urbanístiques en matèria de tanques que no respecten els paràmetres establits en el PGOU, i en la possibilitat d'incorporar els avanços tecnològics que han propiciat que actualment s'utilitzen altres materials en la construcció d'estos elements, que, correctament regulats, podrien emprar-se en l'execució de tanques sense desharmonitzar amb l'entorn.

A més, la regidora ha recalcat que "es complirà la necessitat de les persones propietàries en la realització de construccions auxiliars, les quals trobaran, en esta nova ordenació, una eixida a unes certes limitacions que hi havia fins ara en reculades, distàncies entre construccions i límits". També es donarà en matèria de construccions típiques d'estos nuclis residencials com ara garatges, paellers, trasters, piscines o basses, porxos o umbracles.

Finalment, Jiménez ha manifestat que "este és un gran avanç que resol part de la problemàtica generada els últims anys respecte d'este tipus d'obres auxiliars i tancaments. S'atén, d'esta manera, les demandes veïnals i es facilita la gestió i la construcció d'estos elements a les zones residencials del municipi".
 



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon