Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Del Saler al Túria, el llibre de Carles Dolç publicat per Pruna i l'editorial "El Magnànim"

Els primers moviments ciutadans que van dissenyar València

El Magnànim i Pruna Llibres publiquen una crònica  rigorosa de l’arquitecte Carles Dolç  sobre les mobilitzacions del Saler i el Túria

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació i Pruna Llibres  acaben de publicar Del Saler al Túria, de Carles Dolç, un llibre de les mobilitzacions del Saler i el Túria. Dues iniciatives, que, tot i que distintes, estan entrelligades i han quedat unides en la història dels moviments ciutadans de València.

En tots dos casos, gràcies a iniciatives i moviments ciutadans exemplars que van alçar la veu i es van oposar a les polítiques desenvolupistes destructores de la natura i la biodiversitat, el litoral del Saler i els jardins del Túria són  hui dia dos actius ambientals que ara aprecia i gaudeix la ciutadania valenciana.

La perspectiva actual ens permet destacar no només l’èxit que obtingueren en aquells moments, sinó sobretot el que han comportat per al bon disseny urbà de València i el benestar de la població. Els moviments ciutadans són expressió d’idees i sentiments socials que formen part de les ciutats democràtiques i que en molts casos han sigut decisius per fer-les millors. 

Del Saler al Túria és un llibre narrat amb una combinació singular: saviesa i coneixement de l’arquitectura i l’urbanisme, juntament amb una immensa dedicació i voluntat d’aconseguir el millor relat possible, el més documentat i el més fidel als fets.

El llibre inclou un pròleg de la periodista Maria Josep Picó. Del disseny i la maquetació s’ha encarregat Dídac Ballester i conté també una intervenció plàstica de Neus Sanfèlix.

Un diàleg: ‘Del Saler al Túria. Els primers moviments ciutadans que van dissenyar València’

La presentació del llibre tindrà lloc dilluns 12 de juliol a les 19 hores, a l'Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat de València (Carrer de Quart, 80). Amb La participación de Carles Dolç, arquitecte i autor del llibre; Maria Josep Picó, periodista ambiental i autora del pròleg; Joan Ribó, alcalde de València; i Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.

Carles Dolç:

Arquitecte (València, 1949). Va ser una de les milers de persones que participaren en els moviments ciutadans d’oposició a la destrucció del Saler i la conversió del vell Túria en un llit d’autopistes. Posteriorment es va integrar en les iniciatives de defensa de l’horta de València i va ser un dels fundadors de Salvem el Botànic.

Amb Just Ramírez és autor del llibre Articles urbans (1999). Ha publicat diversos treballs sobre urbanística, molts dels quals referits a la ciutat de València.

Ha sigut col·laborador sobre temes d’urbanisme a l’edició valenciana d’El País. Publica regularment articles al diari Levante-EMV, els últims anys integrat en el Col·lectiu Terra Crítica.


Carles Dolç


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon