Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acull de nou el Festival Ecozine, el festival de cinema mediambiental

•  Estudiants de l'institut votaran entre les projeccions de la Secció Jove i realitzaran tallers d'observació del medi ambient i la biodiversitat. 

Els dies 17 i 20 de maig el Centre Sociocultural de l'Eliana acull una nova edició de Ecozine, el festival de cinema mediambiental que té per finalitat divulgar, exhibir i premiar pel·lícules de ficció, animació i documentals de temàtica ambiental, a més de promoure activitats paral·leles relacionades amb els audiovisuals i el medi ambient.

D'aquesta manera, un total de 180 alumnes i alumnes de 1r de l'ESO de l'IES l'Eliana estan gaudint d'un total de 8 projeccions d'animació, documental i ficció, tant nacionals com internacionals, que hauran de votar per al Premi del Públic de la Secció Joves del festival, que es donarà a conéixer el pròxim 3 de juny a Saragossa. 

A més, aquesta segona cita en la localitat amb el cinema mediambiental comptarà amb dues activitats complementàries. La primera respon a la presentació a l'alumnat d'un projecte pilot que es durà a terme a l'Eliana, amb la col·laboració de la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental. Es tracta del carnet OCA (Observadors Ciutadans Ambientals), mitjançant el qual els joves analitzaran i informaran regularment l'Ajuntament sobre com millorar aspectes relacionats amb l'estat dels arbres de la localitat, la mobilitat sostenible, el reciclatge o la sostenibilitat. 

Els estudiants tancaran aquestes jornades participant en la iniciativa iNaturalist de l'Acadèmia de Ciències de Califòrnia i la National Geographic Society, per a elaborar un xicotet bioblitz mitjançant el qual cataloguen part de la biodiversitat present al Parc de la Pineda. Amb aquesta iniciativa redescobriran en els seus 22.000 m² variades espècies vegetals i animals, que en molts casos passen desapercebudes en fer una passejada per la zona.

La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Cristina Díaz, ha recordat la importància d'acollir una part important d'aquest afermat festival, especialment de la secció jove, per a generar en els i les estudiants consciencia ambiental per a afrontar els actuals problemes ecològics com són l'emergència climàtica o la pèrdua de la nostra biodiversitat.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon