Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra inicia la redacció del Pla Director del castell. L'accés al castell seguirà prohibit per evitar afluència massiva

L’Ajuntament de Serra ha iniciat l’elaboració del Pla Director del castell. Amb la redacció d’este document es fica la primera pedra per a la recuperació del castell de Serra, (x. IX) un monument d’època andalusí declarant Bé d’Interés Cultural i que suposa un emblema per a esta localitat enclavada al cor de la Serra Calderona.

El consistori ha realitzat importants esforços en els últims anys per recuperar el ric patrimoni amb què compta el municipi i està treballant en la restauració de la Torre del Senyor i de l’Ermita. “Amb la redacció del pla director comencem la recuperació del castell de Serra que representa una icona per a totes les serranes i serrans” manifesta l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón.

El pla director replegarà tota la informació com la història, estat de conservació, necessitats de restauració i establirà les intervencions necessàries per al manteniment i recuperació del BIC. En ell s’establiran els diferents projectes i fases a realitzar en el curt, mitjà i llarg termini.

També s’estudiarà la viabilitat econòmica, les modalitats de gestió i els programes de difusió d’este important recurs turístic i patrimonial del municipi. El pla director serà la ferramenta base a mode guia que regiran les futures intervencions que s’executen el castell de Serra.

“La recuperació del castell és una obra de gran envergadura que hem d’anar fent a fases i que passa per la redacció del pla director. Amb ell comptarem amb un full de ruta per a la seua conservació i restauració que ens permetrà accedir a diferents línies de subvenció per finançar les obres” diu l’alcaldessa.

Accés prohibit al castell

L’accés al Castell de Serra continuarà tancat. L’afluència massiva de visitants al BIC, la pressió humana que pateix el monument i la impossibilitat de salvaguardar la integritat de les persones en temps de pandèmia va obligar les autoritats municipals a prendre esta “dolorosa” decisió. Fet que es va materialitzar el passat 30 de gener mitjantçant una Resolució d’alcaldia.

Construït entre els segles VIII, IX, el Castell és una fortalesa que té una planta de 600 metres quadrats. Destaca la poderosa torre major, de planta quadrada i uns deu metres d’alçada, a l’extrem nord-oriental. Adherits a la torre existeixen dos llenços de muralla emmerletada i que conflueixen amb aquella. A la part inferior del recinte es conserva un aljub. Queden restes d’una segona torre, situada al nord-oest, més xicoteta que l’anterior, així com fragments dels murs perimetrals i vestigis de l’arrancada d'estos murs que permeten recompondre la irregular planta del Castell



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon