Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria presenta el seu primer Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra



L'Ajuntament de Llíria ha presentat hui oficialment el I Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "Llíria City of Music", que se celebrarà del 12 al 17 de juliol en la localitat. El certamen, organitzat per la Regidoria de Música i per l'Associació Espanyola de Directors d'Orquestra (AESDO), compta també amb la col·laboració de l'Associació 'Músics Sense Fronteres' com partner solidari de l'esdeveniment.

L'acte de presentació s'ha celebrat en el Palau de les Arts Reina Sofia de València, i ha comptat amb la presència de l'alcalde del municipi, Manolo Civera, l'edil de Música, Pedro Vicente, i el director artístic d'esta primera edició, Cristóbal Soler.

L'objectiu d'este concurs és oferir visibilitat i promoció a les joves batutes menors de 35 anys, a més de continuar projectant internacionalment la imatge de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO. El termini d'inscripció s'ha obert hui i es mantindrà fins al pròxim 10 de maig.

Es repartiran fins a un total de cinc premis entre les directors i directores participants: un primer premi dotat amb 5.000 euros atorgat per l'Ajuntament de Llíria; un segon de 1.500 euros i un tercer de 1.000 euros entregats per l'Associació Espanyola de Directors d'Orquestra que també concedirà el Premi Especial AESDO (1.000 euros); i finalment s'atorgarà un per votació popular. A més, la persona guardonada amb el primer premi serà convidada a dirigir les orquestres col·laboradores del concurs.

L'alcalde Manolo Civera ha recordat que "com a Ciutat Creativa de la Música, tenim una gran responsabilitat, i amb un concurs d'estes característiques el que fem és fer un pas més en el reconeixement de les persones que es dediquen a la música, però especialment del paper de lideratge que exerceixen els directors, que tanta incidència tenen en l'estat d'ànim dels músics".
   
Jurat de prestigi
El jurat del concurs estarà format per batutes amb una prestigiosa trajectòria internacional, com el president d'aquest, Manuel Galduf (director de l'Orquestra de València entre 1983 i 1997)), John Carewe (director d'Orquestra en la Royal Academy Londres), Virginia Martínez (directora de l'Orquesta de Murcia), Francisco Coll (compositor), Carlos Razuelo (professor de les universitats de Florida i Louisiana), José María Moreno (director de l'Orquesta de Málaga) i Andrés Salado (director de l'Orquesta Extremadura).

Col·laboració de les millors orquestres
Entre les orquestres que ja han confirmat la seua col·laboració en el I Concurs Internacional Llíria City of Music es troben: Orquesta Nacional de España, Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, Orquesta de Valencia, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta Filarmónica de Málaga, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Oviedo Filarmonía, Orquesta de Extremadura i Real Orquesta Sinfónica de Sevilla.

Dins del Premi Especial AESDO col·laboren la Jove Orquesta Sinfónica de la FSMCV, Harmonie Ensemble, Orquestra ESMAR, Orquesta Joven de Extremadura i Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

En este sentit, l'edil de Música, Pedro Vicente, ha assenyalat que este certamen "pot representar una important plataforma per a molts joves talents del món de la direcció orquestral, perquè el que fa únic este concurs és que les persones guanyadores tindran l'oportunitat de dirigir alguna de les orquestres més importants del nostre país".

Per part seua, el director del certamen, Cristóbal Soler, ha destacat que "tenim unes expectatives artístiques molt altes sobre aquest concurs, ja que la idea és que Llíria, que té eixa capacitat com a Ciutat Creativa de la Música, ajude amb este esdeveniment a joves directors de prestigi a adquirir també projecció internacional".

Fases i repertori
El concurs constarà de quatre fases. Les 25 persones candidates seleccionades en la primera fase hauran de dirigir al 'Ensemble Llíria City of Music'. Segons vagen superant proves, hauran de dirigir una obra per a orquestra de corda, una obra acompanyant a un solista, una obra contemporània i repertori simfònic. La fase final, prevista per als dies 16 i 17 de juliol, constarà d'un assaig i d'un concert qualificats individualment.

En el repertori s'inclouen obres de Stravinski, Tchaikovsky, Mozart i Beethoven. Com a gran al·licient, el Concurs encarregarà una obra d'estrena: Cantos, de Francisco Coll, per a orquestra de cordes.

El concurs es podrà seguir via streaming des de tot el planeta en les seues fases finals, i comptarà amb la major presència de públic que permeta la normativa sanitària en eixe moment.

Importants Ciutats Creatives de la Xarxa UNESCO, amb àmplia i prestigiosa trajectòria orquestral, com Metz, Bolonya, Liverpool i Hannover, difondran el concurs a través de les seues xarxes socials a França, Itàlia, Anglaterra i Alemanya.

Les bases i el formulari d'inscripció de l'I Concurs Internacional de Direcció d'Orquestra "Llíria City of Music" estan ja disponibles en les pàgines web: www.lliriacityofmusic.es i www.aesdo.com.

.



Segons fonts del govern municipal.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon