Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple de Riba-roja aprova inversions per valor de 17 milions d'euros en 2021 destinades a obres, sostenibilitat i esports

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una modificació de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per valor de 1'7 milions d'euros que s'invertiran al llarg del present any 2021. Aquesta quantitat procedeix de la liquidació del pressupost del passat exercici fixada en 1'4 milions d'euros que han permés elevar fins als 4'4 milions el romanent econòmic.

La modificació pressupostària aprovada en el ple municipal de Riba-roja de Túria ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern del PSPV, a més de l´Esquerra i Podem Riba-roja, l'abstenció de Vox i el vot en contra del Partit Popular i Ciudadanos. Els crèdits i suplements aprovats es finançaran amb romanent líquid de tresoreria.

Les noves inversions que s'afegiran a les que ja estaven previstes en el pressupost econòmic aprovat pel ple de Riba-roja de Túria, fixades en 3'9 milions, seran possibles gràcies al 1'4 milions d'euros que s'han obtingut en la liquidació del passat exercici –ingressos menys despeses- i al romanent del consistori l'import brut del qual se situa ja en 4'4 milions d'euros.

El disseny, l'elaboració i la planificació de les noves inversions s'ha basat en el principi d'apostar per aquells sectors amb majors necessitats com la creació i millora d'espais verds, en la unió entre el nucli urbà i les urbanitzacions mitjançant un carril ciclo-vianants i, finalment, la il·luminació amb energies renovables.

A les urbanitzacions de Riba-roja de Túria es posarà en marxa un pla de millores en parcs i jardins en aquestes àrees residencials, amb prop de 600.000 euros. Les urbanitzacions beneficiàries seran Montealcedo, Entrenaranjos, El Molinet i Santa Rosa, Masia de Traver, València la Vella, els Pous, la Llobatera i la urbanització la Reva en la zona sud.

Les inversions en la creació del nu ciclo-vianants d'unió entre les urbanitzacions i el nucli urbà com el passeig del Molinet, l'asfaltat de la Llobatera la tanca perimetral de la urbanització de la Reva amb la carretera de Xest, mentre que es realitzarà l'enllumenat del carril bici de la zona de la rotonda amb l'àrea industrial d'Entrevies, l'asfaltat de l'enllumenat del passeig de la via fèrria i l'enllumenat del passeig de Traver-València la Vella i la Llobatera. El muntant global destinat arribará als 850.000 euros en total.

L'àrea d'Esports serà una altra de les de major poder d'inversió, amb la reforma de l'estadi esportiu i el seu canvi de gespa, la III fase i finalització del rocòdrom, inversions en millora de les instal·lacions tècniques i maquinària del complex de la Mallà, el pavelló, l'estadi Roberto Gil o el camp de futbol de la Reva i, finalment, la incorporació de 90.000 euros que completaran els 114.000 euros en ajudes a clubs esportius i esportistes individuals. El pressupost s'ha fixat en un total de 425.000 euros.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria prepararà l'avantprojecte de la Cebera amb una inversió en millora del paviment d'aquestes instal·lacions amb un pressupost total de 48.000 euros, una adequació de les instal·lacions per a ràdio, comunicació i l'àrea de cultural amb altres 50.000 euros d'inversió, el nou cementeri amb una altra partida de 60.000 euros i, finalment, les inversions en instal·lacions tècniques, a la casa de cultura, el castell i els col·legis per altres 57.000 euros.

Entre les inversions aprovades pel ple municipal de Riba-roja destaquen, a més, els 111.000 euros de l'àrea de Transició Ecològica amb el projecte Gènesi Túria com a projecte destacat i, finalment, les beques talent destinades a joves llicenciats amb un import total de fins a 84.000 euros que es duran a terme al llarg d'aquest any 2021, destinats a joves d'entre 25 i 30 anys.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que aquestes noves inversions "seran una realitat gràcies a la bona situació econòmica de les arques municipals que es tradueixen any rere any en superàvit pressupostaris que permeten continuar apostant i invertint en aquelles àrees i departaments que més ho necessiten, per a construir un municipi sostenible, modern i integrador".
Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :