Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un veí denuncia davant la Guàrdia Civil la ‘muntanya tòxica’ de l’abocador d’Olocau



L'abocador d'Olocau  continua donant problemes als veïns de la zona. L'abocador obert en l'antiga pedrera de María Rosa, com denuncien alguns veïns de la zona, emet periòdicament gasos pretesament tòxics. Pelegrín Máñez, propietari de part dels terrenys que fa anys que batalla en els jutjats amb la societat mixta Girsa –de la Diputació de València (51%) i FCC (49%)– ha denunciat davant la Guàrdia Civil a Llíria un presumpte delicte de danys. 

En la seua denúncia, Máñez relata que "regularment va a vigilar la seua finca" perquè l'empresa encarregada de la gestió de l'abocador "hi fa faenes irregulars i sense consentiment del propietari". 

El 26 de febrer passat, l'home va acudir als terrenys i va detectar que una màquina retroexcavadora estava obrint unes quantes rases. Com en vegades anteriors, Máñez denuncia que els empleats li van proferir "insults i amenaces" mentre treia fotografies. L'1 de març es van repetir els esdeveniments i els treballadors, segons la denúncia, "el van insultar de la mateixa manera que la vegada anterior". 

El denunciant assegura que en els terrenys es fan "faenes irregulars" que podrien contravindre la normativa en matèria mediambiental. Malgrat els seus requeriments repetits, "no ha aconseguit que li justificaren la seua presència contínua en el lloc ni l'objecte d'aquesta". 

Fins quatre jutjats d'instrucció, l'Agència Tributària, la Guàrdia Civil i la Conselleria de Medi Ambient han investigat l'abocador per una possible facturació falsa, explosions tòxiques i la presumpta ocupació il·legal dels terrenys sense conseqüències penals. 

L'abocador es va segellar fa 19 anys i Girsa ha hagut de desplegar una desena de ximeneres que posteriorment ha substituït per unes altres de carboni actiu per evitar explosions de gas que han posat en un perill seriós les urbanitzacions de la zona.

Uns quants d'aquests processos continuen oberts en l'actualitat, encara que el que més preocupa els veïns de la zona són els gasos que amb les noves ximeneres de carboni es pretenen evitar.


Lucas Marco Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon