Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'inicien les labors de prospecció amb georadar en el cementeri de Llíria per a localitzar fosses comunes



L'Ajuntament de Llíria ha iniciat hui les labors de prospecció amb georadar per a localitzar fosses comunes en el cementeri de Llíria. Estos treballs s'emmarquen dins del projecte per a la detecció de les restes de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura impulsat pel consistori, per al qual ja compta amb una subvenció de 10.000 euros de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Des de l'Àrea de Memòria Històrica de l'Ajuntament, en col·laboració amb l'Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme 'Cementeri de Llíria', s'ha realitzat un treball de re-cerca per a identificar a les víctimes, un procés que encara continua obert.

A través d'esta investigació, el Comissionat de Memòria Històrica ja té constancia que, en les fosses de terra, es troben les restes de fins a 248 persones assassinades: 114 d'elles mortes a l'Hospital Militar, altres 21 a la presó comarcal del Remei i 113 executades de manera sumària.

Una vegada finalitzen les tasques de geolocalització, que es duran a terme durant els pròxims dies, es procedirà a la planificació i realització dels treballs d'excavació arqueològica.

L'alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la regidora Consuelo Morató han acudit al cementeri municipal a comprovar l'avanç dels treballs al costat de Sergio García, president de l'Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme 'Cementeri de Llíria', i Lola Celdá, presidenta de la Mancomunitat.

El primer edil ha manifestat la seua satisfacció per l'inici d'este projecte, "que tracta d'oferir un merescut acte de reparació pública i justícia a totes les víctimes d'aquells anys negres de la nostra història". En este sentit, ha volgut agrair també tot el treball que està realitzant el personal del consistori.

Per part seua, Consuelo Morató també ha recalcat que "l'objectiu final d'este projecte és l'exhumació i dignificació de les víctimes".


<



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon