Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de Bétera rep el compromís de la Conselleria d'Educació de la delegació de competències del nou institut per a final d'estiu


  •  Una vegada transferides les competències entorn del mes de setembre, el Consistori podrà emprendre la redacció del projecte del futur institut.
  •  L'Ajuntament ja treballa en diverses ubicacions que oferir a Conselleria per a instal·lar nous aularis que solucionen la massificació actual de l'IES Les Alfàbegues.

Amb la paraula "compromís" és amb la qual es queda la delegació de l'Ajuntament de Bétera que ha acudit a una reunió en la Conselleria d'Educació a fi d'avançar en els tràmits que permeten la construcció del nou institut en el municipi així com la descongestió de l'IES Els Alfàbegues.

L'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, el regidor d'Educació, Manuel Chover i l'arquitecta municipal, Alicia Martín han encapçalat la delegació formada per l'Alcalde de Nàquera, Damián Ibáñez, l'Alcaldessa de Serra, Alicia Tusón, la regidora d'Educació de Serra, Susana Navarro, el Director de l'IES Els Alfàbegues, Luis Giménez i el representant de l'AMPA de l'IES Les Alfàbegues, Eric Gielen que s'ha reunit hui amb el Director General d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia i el seu equip.

La trobada estava organitzada amb l'objectiu de continuar avançant en els projectes que el Pla Edificant contempla a Bétera i entre els quals es troba la reforma i ampliació de l'IES Les Alfàbegues i la construcció del nou institut.

En concret, s'ha tornat a posar sobre la taula la situació urgent i necessària de situar en millors condicions als alumnes de Bétera, Serra i Nàquera que estudien en l'IES Les Alfábegues i que en l'actualitat manquen d'una educació totalment presencial per la falta d'espai. "Tenim als nostres alumnes estudiant en espais municipals cedits per a albergar al major nombre d'estudiants possibles i que tinguen les mateixes oportunitats educatives que la resta", ha indicat l'Alcaldessa de Bétera.

Les solucions a mitjà i llarg termini, passen pels dos projectes que la Conselleria d'Educació ja ha establit en el Pla Edificant. D'una banda, la solució a mitjà termini és la reforma i ampliació de l'IES Les Alfábegues a fi de donar solució a la problemàtica existent que es demanda i reivindica tant per part dels veïns i veïnes com per part dels Consistoris afectats. I per un altre, una solució a llarg termini que se centra en la construcció del nou institut que solucionarà definitivament el problema actual.

Després de l'exposició de les necessitats reals, el Director General d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, atenent a totes les peticions i valorant la situació actual s'ha compromés a delegar les competències de la reforma i ampliació de l'IES Les Alfàbegues per a aquest mes de març i per al projecte del nou institut després de l'estiu, el mes de setembre.

El Director General ha agraït "la col·laboració i la implicació" dels tres Ajuntaments. "En aquest mes de març conclourem la tramitació de la delegació d'obres per a l'ampliació de l'IES Les Alfàbegues, amb una inversió de la Conselleria de 3,9 milions d'euros", ha explicat Garcia. "El següent i últim pas serà que el Ple Municipal de Bétera accepte la delegació d'obres i la signe el Conseller Vicent Marzà, llavors l'Ajuntament de Bétera ja el tindrà tot llest per a iniciar el procediment per a licitar la redacció del projecte i les obres de construcció d'aquesta reforma tan necessària", conclou. Respecte al segon institut públic de Bétera, en la construcció del qual la Conselleria invertirà 12 milions d'euros, el director general també ha confirmat durant la reunió que la previsió és concloure la tramitació de la delegació d'obres el mes de setembre.

Mentrestant, l'Ajuntament de Bétera ja treballa a posar a la disposició de la Conselleria d'Educació parcel·les municipals que alberguen aularis per a donar cobertura a tota la població estudiantil actual mentre es reforma i amplia l'IES Els Alfàbegues i també a futur durant la construcció del nou institut.

Per a finalitzar l'Alcaldessa de Bétera i el regidor d'Educació han comentat un altre dels grans projectes educatius del municipi, la futura construcció d'un CEIP en zones de nou creixement poblacional a Bétera, "és la nostra voluntat situar un futur centre escolar en situacions pròximes a Mas Camarena i Torre en Conill. Hui mateix hem oferit una parcel·la municipal en la zona per a la viabilitat del projecte", ha assenyalat Manuel Chover



.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon