Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria decideix ser Mancomunitat d'àmbit comarcal, per a tindre més autonomia

 S'ha aprovat també per unanimitat una proposta en defensa del Transport Públic comarcal i de millora de les vies de comunicació

El ple de la Mancomunitat Camp de Túria va celebrar ahir a la vesprada, de manera telemàtica, el primer ple ordinari de 2021. Com totes les sessions, la presidenta de la Mancomunitat, Lola Celda, ha sol·licitat un respectuós minut de silenci en memòria de totes les víctimes de la Covid-19 a la comarca i per totes les dones assassinades per les seues parelles o exparelles.

Entre altres assumptes, alcaldes/as i regidors/as han aprovat per majoria absoluta l'aprovació de la sol·licitud de la declaració de la Mancomunitat Camp de Túria com mancomunitat d'àmbit comarcal. Un requisit previ perquè l'ens supramunicipal puga adquirir major autonomia. Un punt que ha tirat avant per majoria absoluta, tots els partits polítics han votat a favor menys el PP que s'ha abstingut.

Durant la sessió també s'ha aprovat una proposta conjunta de tots els grups polítics amb representació de la Mancomunitat Camp de Túria en defensa del transport comarcal i per la millora de les vies de comunicació. “És molt important que puguem treballar, sense colors polítics, per millorar els serveis que es presten a la ciutadania de la comarca. No s'entendria d'una altra manera que anteposàrem els interessos partidistes quan està en joc millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. El transport comarcal és un repte i la Mancomunitat que jo presidisc té el compromís, al costat de tots els membres del plenari, d'actuar per a millorar-lo”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat.

A més, en un altre punt de l'ordre del dia s'ha aprovat l'adhesió de l'ens supramunicipal a l'Educació Ambiental en Ruta promogut pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV). Educar en els valors de la sostenibilitat, la solidaritat, la responsabilitat, l'equitat i la justícia social així com divulgar la informació ambiental, són alguns dels objectius del centre i que comparteix la Mancomunitat Camp de Túria.

I davant la proximitat del Dia Internacional de la Dona que se celebra el pròxim 8 de març, tots els partits de la Mancomunitat han aprovat l'adhesió a la moció presentada per unanimitat per tots els Grups Polítics que integren la Federació Valenciana de Municipis i Províncies sobre aquesta data.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon