Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera conmemora el 8 de març amb la seua Setmana de la Dona

Bétera:


  •  Les activitats i tallers programats són online i per a tots els veïns i veïnes.

 

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria de Dona i Igualtat, ha organitzat una setmana amb activitats dedicades a la dona per a celebrar el 8 de març. Amb motiu d'aquesta celebració l'Alcaldessa de Bétera ha assenyalat "és fonamental que visibilitzem el paper de la dona en la nostra societat, que continuem posant en valor la seua figura i que lluitem per una igualtat real entre dones i homes. El camí a recórrer ha sigut molt difícil per a les nostres predecessores i és necessari estar a l'altura, que no es perda aqueix treball i que continuem lluitant per avançar".

La commemoració començarà aquest pròxim dilluns amb la lectura d'un xicotet manifest als jardins de Casa Nebot per part de la regidora de Dona i Igualtat, María José Yago, qui ja en el ple ordinari d'aquest mes va llegir la moció del Dia Internacional de la Dona de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que es va aprovar amb majoria absoluta.

"Donada la situació sanitària, l'acte institucional no estarà obert al públic i únicament acudiran representants de les diferents associacions de dones de Bétera, encara que som coneixedores des de la regidoria que són molts els veïns i veïnes que des de les seues cases donaran suport a aquest acte i estaran amb nosaltres, encara que no físicament, recolzant al paper de la dona en la nostra societat", ha explicat la regidora de Dona i Igualtat.

A més la regidoria de Dona i Igualtat vol que estiga present el color morat durant la setmana del 8 al 14 en el municipi. Per a això, ha llançat una campanya de participació ciutadana on baix el lema "Pinta Bétera d'Igualtat" es pretén que els veïns i veïnes col·loquen elements de color morat i violeta en les seues finestres i balcons en defensa de la igualtat entre dones i homes.

Al seu torn, el Consistori s'ha sumat a la campanya de sensibilització ciutadana "Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19" en el marc del Fòrum Generació Igualtat d'ONU-Dones per a continuar reforçant el paper de la dona en el món.

En relació a les activitats preparades, aquest mateix dilluns, els veïns i veïnes de Bétera podran gaudir d'una Mostra de Curtmetratges dirigits per dones. Una iniciativa que estarà oberta al públic del 8 al 14 de març, i que s'ha traslladat també als centres educatius de Bétera que treballaran des de les aules amb el material didàctic que s'ha disposat entorn a aquest festival audiovisual.

El dimarts dia 9 al matí es repartiran en la zona de l'Albereda polseres commemoratives del Dia de la Dona amb el lema "És moment d'igualtat" i a més, es posarà en marxa la primera acció de la regidoria de Dona i Igualtat en matèria de violència aquest any 2021 amb el repartiment de mascaretes amb l'eslògan "Vivas y libres nos queremos".

Aqueix mateix dimarts a la vesprada, a partir de les 18:00h, tindrà lloc una Clownfèrencia online sobre "Dona, vida i riure" amb Amaia Prieto de l'Escola de Clown Hij@s d'Augusto que es realitzarà via Zoom i en la qual pot participar el públic en general des de qualsevol dispositiu mòbil i en qualsevol lloc. Una conferència amb fonament per a sentir i reflexionar sobre el fet de ser dona en el món des d'una perspectiva dinàmica i divertida.

Al seu torn, el dijous 11 tindrà lloc el Curs d'Expressió Corporal online que es presenta a partir de la teatralització i la interpretació. Un curs per al qual és necessari la prèvia inscripció i que es realitzarà en diverses sessions de 18:00h a 19:00h.

"Una setmana diferent però no menys important de les que ja hem viscut en el nostre municipi i que té com a objectiu continuar reflexionant en la importància d'aconseguir una societat més justa i igualitària", ha finalitzat María José Yago.


Bétera
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon