Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

L'Eliana fa resum de les atencions dutes a terme pels serveis socials durant el 2020, arribant fins a 4.500

• Les gestions administratives s'han incrementat un 365% en un any cridat a mitigar els efectes socials de la pandèmia.

La Regidoria de Polítiques Socials ha presentat la seua memòria d'activitat 2020, en un any marcat per la Covid-19, en el qual ha atés un total de 4.536 cites, 1.605 més que l'exercici anterior. I és que, durant els mesos d'abril i maig, i coincidint amb el confinament domiciliari, solament els serveis d'informació van gestionar més de 1.200 atencions.

L'àrea administrativa ha multiplicat quasi per 4 les gestions, situant la xifra en 1.588, la majoria de les quals corresponen a les ajudes d'emergència, dependència, menors, Bono social, Banc d'Aliments, informes d'estrangeria o vulnerabilitat i targeta d'estacionament de persones amb discapacitat.

Quant a les ajudes econòmiques, s'han realitzat 768 atencions i gestionat un total de 253 sol·licituds. En aquest punt destaquen les ajudes municipals per a necessitats bàsiques (alimentació, higiene neteja), ús d'habitatge (lloguer, hipoteca i subministraments energètics), despeses extraordinàries (urgents i necessaris) o ajudes tècniques per a persones majors, a més de material escolar i productes nadalencs, però també inclou les ajudes autonòmiques d'alimentació, lloguer i inclusió. La despesa total de totes elles ascendeix a prop de 194.000 euros.

Durant 2020 s'han realitzat un total de 1.578 cridades telefòniques de seguiment a persones majors de 70 anys de la localitat, mentre que per part seua, el Servei d'Ajuda a domicili va reforçar, des de juliol, la seua plantilla amb una persona més.

A més, el programa de Compra Solidària posat en marxa durant el confinament ha realitzat 109 intervencions i el programa Menú a Casa ha atés 42 famílies diferents, amb un total de 113 racions.

L'edil de Polítiques Socials, Mª José Valenzuela, ha destacat la labor duta a terme des dels diferents programes per a mitigar els efectes de la pandèmia, que han resultat fonamentals per a moltes famílies elianeras. “La nostra prioritat, especialment en un any tan complicat com aquest, ha sigut la ciutadania més vulnerable i el contacte amb elles ha sigut directe i constant, atenent a totes la seua necessitats”, ha declarat.Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :