Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Fins a un 19% augmenten les inversions en Serveis Socials a Riba-roja, passen de 71 a 85 euros per habitant des de l'any 2020 al 2021

L'ajuntament passa de destinar 1’6 milions a 1’9 milions d'euros.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha duplicat en fins a un 19% les inversions en Serveis Socials en la localitat en només un any de diferència, en passar dels 1’6 milions a 1’9 milions d'euros, entre els anys 2020 i l'exercici de l'any 2021. D'aquesta forma, la inversió municipal entre any passat i l'exercici actual passa dels 71 als 85 euros per habitant.

Aquest augment consolida les polítiques en matèria de Serveis Socials que s'han desenvolupat pel govern de Riba-roja de Túria durant els últims anys. Les xifres en inversions socials se situen en paràmetres superiors als difosos per l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, la mitjana dels quals en els consistoris de més de 20.000 habitants d'Espanya està fixada en 45 euros per veí mentre que Riba-roja s'incrementa fins als 85 euros.

El pressupost econòmic del present any 2021, aprovat al novembre passat, s'ha incrementat en 300.000 euros respecte dels comptes de l'exercici de 2020, que passen de 1’6 a 1’9 milions d'euros que serviran per a potenciar els programes i els plans d'ajudes a les persones més vulnerables, principalment arran dels problemes derivats per la pandèmia del Covid-19 iniciada al març.

La regidoria de Polítiques Inclusives, Drets Socials i Majors de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha elaborat un informe-memoria sobre les actuacions del departament en el qual destaquen les actuacions de l'àrea de Menors, de Prestacions Econòmiques, de Majors i de Diversitat Funcional. A més, s'han subratllat la important labor del servei d'Atenció Psicològica, el d'Atenció Jurídica, la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives, el de Mesures Judicials, l'equip d'intervenció sobre la infància i l'adolescència o la col·laboració amb el Centre Ocupacional Camp de Túria.

Aquestes actuacions es completen amb la creació del programa Prisma de rehabilitació psicosocial dirigit a persones amb malaltia mental de la Mancomunitat Camp de Túria i que actualment compta amb 14 usuaris de la localitat. Cal destacar, així mateix, el programa Pangea, enfocat a persones migrants i amb activitats per a facilitar la convivència social.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reiniciat des del passat dia 21 de desembre el Servei Telefònic Psicològic municipal que es va posar en marxa en ple confinament durant l'Estat d'Alarma i que està enfocat a persones majors, joves i persones amb diversitat funcional. Aquest servei es completa amb el servei presencial psicològic als matins mentre que a les vesprades està operatiu de 15.30 a 19.30 hores. En caps de setmana es prolonga de 10 a 20 hores.

En matèria de l'àrea de Menors destaquen les intervencions i seguiments sobre desprotecció, detecció de casos, seguiment en concepte d'Educació, Salut, Social o Familiar. Durant l'Estat d'Alamar es va portar servei de càtering a domicili a 60 menors diàriament i programes de suport escolar i social, tallers de música, programa estival per a adolescents vulnerables o una escola d'estiu inclusiva.

En prestacions econòmiques cal assenyalar les ajudes socials de fins a 262.865 euros destinats a l'emergència social, amb una atenció a 256 unitats familiars l'any 2020. El Banc d'Aliments ha atés  129 unitats familiars, amb una primera fase de 7.500 quilos d'aliments de primera necessitat per a repartir entre les persones amb més problemes. El servei de càterig social, a més, ha permés atendre  307 usuaris en ple Estat d'Alarma i una inversió de 80.000 euros.

En Majors, es va desenvolupar el programa del Major per a treballar la part cognitiva i físiques de les persones, amb 150 usuaris i una partida de fins a 20.000 euros, un servei de càterig social de 209.500 euros i el servei d'atenció domiciliària que atén  26 persones. En diversitat funcional promou la igualtat d'oportunitats i la inclusió, amb programes d'atenció, formació i oci per a aquestes persones.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les dades contingudes en la memòria d'aquest departament “demostra amb xifres la voluntat i el suport d'aquest equip de govern per promoure les polítiques en matèria de serveis social i l'atenció cap a les persones que puguen presentar una major vulnerabilitat i per això continuarem amb increments pressupostaris”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon