Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Alcaldes de Camp de Túria, al costat de la Mancomunitat es reuneixen amb Salut Pública per conèixer la situació sanitària comarcal

 La Mancomunitat Camp de Túria ha mantingut aquest migdia una reunió de treball amb Salut Pública per a conèixer tots els detalls de la situació actual de la COVID-19 a la comarca. D'una banda ha estat present la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic de la Generalitat Valenciana, Isaura Navarro; i per una altra tots els/as alcaldes/as de la comarca al costat de la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda.

Celda ha destacat, igual que la resta d'alcaldes i alcaldesses, “la bona predisposició de Salut Pública per atendre la nostra petició d'una reunió i per contestar a totes les preguntes que s'han plantejat aquest matí. Aquest és el camí que hem de seguir, tots junts aconseguirem vèncer al virus”.

En la reunió s'ha tractat, entre altres coses, les dades que s'ofereixen des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Navarro ha explicat que les dades de la pàgina web són els oficials, encara que tinguen algun retard, altres dades facilitades per Salut Pública són en brut sense depurar.

En aquest sentit, ha afegit que s'han incorporat 100 persones més a la recollida de dades perquè els contagis s'han triplicat en els últims dies. Així mateix ha destacat que les Àrees de Salut traslladaran les dades als ajuntaments perquè aquests últims siguen coneixedors de la situació real i poden adoptar les mesures que estimen oportunes i que estiguen a les seues mans.

Els ajuntaments han expressat la necessitat que la informació que es facilite hauria de ser única i definitiva, atesos els possibles que puguen haver-hi derivats de la comprovació real dels casos.

Navarro ha avançat en la reunió que no es preveuen tancaments perimetrals de municipis ja que amb les noves mesures que entren hui en vigor es redueix la mobilitat de les persones i per tant no és necessari prendre noves mesures per a doblegar la corba de contagis.

Vacunació

En aquesta mateixa reunió, els/les presents han mostrat la seua disposició a prestar locals municipals per a les següents fases de la campanya de vacunació. La Comunitat Valenciana està en un 90% de vacunació, la major de tota Espanya. Dins d'aqueixa vacunació els centres de dia i el servei d'ajuda domiciliària són preferents, són prioritats per a la Conselleria.

“Els ajuntaments hem agraït la col•laboració que hi ha hagut amb totes les administracions i amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies”, ha explicat Celda. “Estem davant una situació molt difícil i hem d'estar units/des amb l'únic objectiu de vèncer al virus. Els nostres esforços han de focalitzar-se a detenir la corba de contagis”, ha afegit Celda.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon