Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova el pressupost de 2021 incrementa més d'un 8% la despesa en polítiques socials



El ple de Llíria va aprovar ahir el pressupost municipal de 2021, que ascendix a 20.613.699,07 euros, un 1,22% més respecte a l'exercici anterior. Els comptes de l'Ajuntament van comptar amb els vots favorables dels grups PSOE i Compromís-MOVE, i en contra del PP i Ciudadanos.

L'edil d'Hisenda, Joanma Miguel, ha assenyalat que "són uns pressupostos excepcionals per a una situació excepcional, pensats en els sectors més castigats per la crisi sanitària, econòmica i social".

D'esta manera, els comptes municipals de 2021 "impulsen l'esperit de l'Acord de l'Almodí per a aportar solucions per a minimitzar esta crisi i fomentar la recuperació i transformació de Llíria en una ciutat amb millors infraestructures i serveis, més sostenible, integradora, connectada i equilibrada amb tots els barris, inclusiva, solidària i generadora d'ocupació".

En este sentit, l'edil ha destacat que es tracta de "un pressupost social centrat en atendre les persones i col·lectius més vulnerables, que destinarà a estes polítiques 1.480.000 euros, un 8,68% més que en 2020".

Un 36% més per al comerç local
"Aposten, igualment, per fomentar l'economia local i sostenible per a crear riquesa i ocupació a Llíria, amb la posada en marxa de diferents programes d'ocupació, continuar impulsant l'arribada d'empreses al Polígon de Carrasses, i l'increment de les ajudes a les iniciatives dirigides al sector comercial, amb un 36% d'augment en este cas", ha manifestat Joanma Miguel.

Les subvencions al teixit esportiu i dedicat als serveis socials també s'han augmentat en un 10% respecte a l'exercici anterior.  

L'Ajuntament de Llíria preveu destinar més de 4 milions d'euros a diferents projectes de sostenibilitat per a millorar l'entorn natural, la mobilitat i la regeneració urbana dels diferents barris de la població.
 
Inversions
El capítol d'inversions es xifra en 746.500 euros als quals caldrà sumar els romanents de crèdit d'exercicis anteriors, que suposen més 1 milió d'euros, i les subvencions de Diputació i Generalitat. Entre elles cal destacar 783.000 euros per a instal·lacions esportives, adequació de la Llar del Jubilat (229.000€), construcció de nínxols i millores en el cementeri municipal (250.000€), urbanització de la costa de San Miguel (533.000€), camins rurals (100.000€), actuacions de reurbanització i millora a la Vila Vella i barris històrics (512.000€), així com en projectes de regeneració urbana en Pont del Vidre (199.999€) i Garcilaso (285.021€).

També es contemplen més 600 mil euros en inversions per a les urbanitzacions, en clavegueram i accessos.

Finalment, assenyalar la gran aposta per la millora i creació de noves infraestructures educatives. Els pressupostos de 2021 preveuen 897.681 per a les obres d'urbanització dels terrenys on se situarà el nou IES Camp de Túria. Estes instal·lacions s'executaran a través del Pla Edificant de la Generalitat, que inclou la reforma del CEIP Sant Vicent que s'inicia este mes, i la construcció de l'IES Camp de Túria i del col·legi públic núm. 3, tot amb una inversió superior als 17 milions d'euros.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon