Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Pots buscar

Llíria aprova el pressupost de 2021 incrementa més d'un 8% la despesa en polítiques socialsEl ple de Llíria va aprovar ahir el pressupost municipal de 2021, que ascendix a 20.613.699,07 euros, un 1,22% més respecte a l'exercici anterior. Els comptes de l'Ajuntament van comptar amb els vots favorables dels grups PSOE i Compromís-MOVE, i en contra del PP i Ciudadanos.

L'edil d'Hisenda, Joanma Miguel, ha assenyalat que "són uns pressupostos excepcionals per a una situació excepcional, pensats en els sectors més castigats per la crisi sanitària, econòmica i social".

D'esta manera, els comptes municipals de 2021 "impulsen l'esperit de l'Acord de l'Almodí per a aportar solucions per a minimitzar esta crisi i fomentar la recuperació i transformació de Llíria en una ciutat amb millors infraestructures i serveis, més sostenible, integradora, connectada i equilibrada amb tots els barris, inclusiva, solidària i generadora d'ocupació".

En este sentit, l'edil ha destacat que es tracta de "un pressupost social centrat en atendre les persones i col·lectius més vulnerables, que destinarà a estes polítiques 1.480.000 euros, un 8,68% més que en 2020".

Un 36% més per al comerç local
"Aposten, igualment, per fomentar l'economia local i sostenible per a crear riquesa i ocupació a Llíria, amb la posada en marxa de diferents programes d'ocupació, continuar impulsant l'arribada d'empreses al Polígon de Carrasses, i l'increment de les ajudes a les iniciatives dirigides al sector comercial, amb un 36% d'augment en este cas", ha manifestat Joanma Miguel.

Les subvencions al teixit esportiu i dedicat als serveis socials també s'han augmentat en un 10% respecte a l'exercici anterior.  

L'Ajuntament de Llíria preveu destinar més de 4 milions d'euros a diferents projectes de sostenibilitat per a millorar l'entorn natural, la mobilitat i la regeneració urbana dels diferents barris de la població.
 
Inversions
El capítol d'inversions es xifra en 746.500 euros als quals caldrà sumar els romanents de crèdit d'exercicis anteriors, que suposen més 1 milió d'euros, i les subvencions de Diputació i Generalitat. Entre elles cal destacar 783.000 euros per a instal·lacions esportives, adequació de la Llar del Jubilat (229.000€), construcció de nínxols i millores en el cementeri municipal (250.000€), urbanització de la costa de San Miguel (533.000€), camins rurals (100.000€), actuacions de reurbanització i millora a la Vila Vella i barris històrics (512.000€), així com en projectes de regeneració urbana en Pont del Vidre (199.999€) i Garcilaso (285.021€).

També es contemplen més 600 mil euros en inversions per a les urbanitzacions, en clavegueram i accessos.

Finalment, assenyalar la gran aposta per la millora i creació de noves infraestructures educatives. Els pressupostos de 2021 preveuen 897.681 per a les obres d'urbanització dels terrenys on se situarà el nou IES Camp de Túria. Estes instal·lacions s'executaran a través del Pla Edificant de la Generalitat, que inclou la reforma del CEIP Sant Vicent que s'inicia este mes, i la construcció de l'IES Camp de Túria i del col·legi públic núm. 3, tot amb una inversió superior als 17 milions d'euros.Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :