Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria anuncia mesures extraordinàries pel significatiu increment de la incidència acumulada per COVID



La Junta de Govern de Llíria ha acordat hui l'adopció una sèrie de mesures extraordinàries enfront de la propagació del COVID-19 en la localitat. L'alcalde Manolo Civera ha manifestat la seua "preocupació per les dades que disposem dels últims dies, i que també ens han traslladat les autoritats sanitàries, pel significatiu augment de contagis que s'ha produït en la població".

Segons les últimes xifres publicades per la Conselleria de Sanitat, la incidència acumulada se situa en un 468,76 al municipi, i actualment hi ha 109 casos actius. A més, s'han originat diversos focus de contagi, amb un macrobrot social que va afectar  27 persones.

De la mateixa manera, el primer edil ha informat que les anàlisis de les aigües residuals que es realitzen periòdicament per a detectar traces de SARS-CoV-2, "constaten la negativa evolució de la situació epidemiològica amb valors de risc alt. Els últims resultats, del passat 24 de desembre, van registrar 14 milions d'unitats genòmiques per litre, el doble que la setmana anterior i enfront de les 270 mil unitats detectades l'11 de desembre, la qual cosa reflectix que des del pont festiu la tendència de contagis ha anat creixent de manera exponencial".

Per tot això, l'alcalde Manolo Civera ha fet una nova crida a tota la ciutadania de Llíria "a complir estrictament les indicacions de les autoritats sanitàries sense baixar la guàrdia gens ni mica en esta recta final de les festes nadalenques. Ara toca màxima responsabilitat, prudència i disciplina per a no haver de lamentar-se després, perquè el risc seguix present".  

Mesures adoptades
Les mesures recollides en la Resolució d'Alcaldia que s'ha publicada hui, entraran en vigor a les 00.00 hores del 30 de desembre i estaran vigents fins al pròxim 15 de gener.

Este acord recull l'obligació als establiments d'hostaleria de retirar les terrasses a les 20.00 hores i fins a l'hora de tancament del local.

A més, se suspenen totes les activitats culturals i tallers organitzats per l'Ajuntament de Llíria, així com l'Escoleta de Nadal i la resta de programació infantil i juvenil. Així mateix, es cancel·la l'autorització d'actes de les associacions o entitats privades que se celebren en instal·lacions municipals.

Igualment, els parcs i jardins romandran clausurats, mentre que el Parc de Sant Vicent només es podrà usar per a passejos i esport individual.

Es cancel·len les activitats esportives en instal·lacions municipals, a excepció dels entrenaments i competicions federades, que s'hauran de realitzar sense públic, i es tanquen els vestidos de les instal·lacions esportives. 

Pel que respecta a serveis municipals, es manté l'atenció presencial en l'Oficina d'Atenció Ciutadana, Serveis Socials i Oficina de Recaptació amb cita prèvia. En la resta de dependències s'atendrà només telefònicament. L'Espai Jove i la Biblioteca municipal estaran tancats, encara que en este últim cas es manté el servei de préstec i devolució de llibres. També se suspenen les activitats dels tallers municipals de diversitat funcional.

D'altra banda, es mantindran oberts els mercats no sedentaris i el Cementeri Municipal, encara que en estos espais es reforçarà el protocol COVID.

Finalment, encara que no estava prevista la celebració de la Cavalcada de Reis per les mesures marcades per situació sanitària, s'anava a celebrar un acte cultural el dia 5 amb la presència de Ses Majestats d'Orient, però en suspendre's tota activitat municipal, l'Ajuntament oferirà la seua visita a través del seu canal de YouTube perquè almenys tots els xiquets i xiquetes de Llíria puguen vore'ls en eixa màgica vesprada.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon